VUORILLEEEE!!–Komento takaisin!

2017-07-07

Faktat
Ajoaika: N/A
Keskikulutus: N/A
Keskinopeus: N/A
Kokonaiskilometrit: 3263 km

Aamu – Herätyskello – lyödään kiinni, kumpikaan ei nouse.

07:45 soitto Turusta – hrrrmmm! Lupasin olla hereillä tähän aikaan, kyllä, kyllä! Kuitu on asennettu taloon! Jiiiihaaa! Aamun eka tunti meneekin kotia säätäessä. Omissa kaapelointimerkinnöissä on ilmeisesti virhe, varajärjestelmien rakentaminen jää vaiheeseen, koska töitä pitää tehdä. Kotona kuidun yli bitti kulkee yli 700 MB/s sisään ja yli 120 MB/s ulos. Täällä… Täällä Italiassa, maaseudulla bitti kulkee liki 2 MB/s (hyvänä hetkenä 4 MB/s) sisään ja 4 MB/s ulos. Viimeiset pari päivää täällä on ollut laadullisia ongelmia, pakettia tahtoo kadota, elämä on vaikeaa. Nopeus ei ole niin tärkeä kuin pakettihukka ja vasteisuus. Kotona on 8 ms vasteajat, täällä ~70 ms vastejat hyvänä hetkenä… mmmm….

Työpäivä – normaali

Iltapäivällä alamme valmistautumaan reissuumme kohti vuoria! Olemme valinneet Gran Paradisen paikaksemme, koska nimi on mahtava. Taustatyötä on tehty sen verta että tiedämme sen olevan vuoristossa oleva kansallispuisto ja että siellä on hyvä vaeltaa. Krista pakatessaan pyytää minua tarkistamaan kelin, tuleeko viikonloppuna satamaan? Tässä on mitä näin

viikonlopun_saa

Liki ja yli neljässä tuhannessa metrissä kelit on … toisenlaiset. Pakkauksemme on minimalistinin ja suunniteltu tähän +36.5 astetta lämmintä olevaan keliin. Kun noustaan ylös, tosi ylös, lämpötila näemmä laskee. Viikonloppuna sataa, ei vettä, vaan lunta. Tässä kohtaa päätimme vaihtaa suunnitelmia. Jätämme Gran Paradisen väliin, ihan vaan jätämme väliin – joku toinen vuosi, ehkä.

Aamuillsta juttelimme Lucan kanssa ja selvitämme sopivan korkeita paikkoja. Noin 1 km – 1.5 km meren pinnan yläpuolella on se korkeus jonne haluamme maksimissaan tällä vaatetuksella mennä. Ruokailun jälkeen koitimme käydä ostamassa trangiaan kaasupoltilta Lucalta saamien ehdotusten pohjalta. Löysimme kaasua, ruotsalaisen Sporkin (spoon, fork, knife), mutta emme trangian osia. Ehdimme lopulta vain yhteen kauppaan kuudesta. Täällä kun paikat menee kiinni yleensä viimeistään 19.30. Teimme trangian osan hankkimisen suhteen mukautetun sotasuunnitelman (ref. Kummeli).

Reissaamisen suhteen päätimme seuraavaa. Huomenna lähdemme Lucan retkikaasupolttimolla varustettuna jonnekin 1500 metrin korkeuteen, josta vaellamme ekana päivän tunnin tahi kaksi ja testaamme varusteitamme sekä pakkaustamme. Jos vaellus onnistuu, sunnuntaille on luvassa kuuden tunnin vaellus noin 2500 metrin korkeuteen.

Illan vietimme kuistilla juoden viiniä. Viini ei jäähdytä miestä tai naista, kuistilla vaan hikoillaan viinin kanssa. Kylmä olut taasen, se, se jäähdyttää miestä – kunnes se loppuu… voi piru täällä on kuuma koittaa nukkua…

Leave a Reply