HomeServer

Olen Microsoftin Home Serverin vankka kannattaja. Kyseessä on palvelin joka tekee turvakopioinnista, kotiverkon tiedostojen sekä tulostimien jaosta helppoa. Sikäli haluat kotiin NAS purkin Home Server on se oikea tapa mennä. Kaikki levyt menevät yhteen isoon klönttiin, jota voi kasvattaa järjettömän isoksi. Ei tarvitse ostaa uusia NAS purkkeja kun loppuu tila kesken, uusi 50 euron kovalevy koneeseen ja taas on tilaa. Tärkein ominaisuus palvelimessa on mielestäni turvakopiointi. Palvelimen avulla voi tehdä talon tietokoneista automaattisesti turvakopioita. Kyseiset turvakopiot ovat auttaneet minua palaamaan takaisin tilanteista missä edessä olisi ollut koko koneen uudeelleen asennus.
Koska kyseessä on kuitenkin täysiverinen palvelin, sopivilla ohjelmilla sen saa tekemään offsite turvakopioita, imuroimaan torrentteja ja tekemään ihan mitä vaan.

Olen ollut Home Serverin iloinen käyttäjä sen beta vaiheesta saakka. Olen itse kasannut kyseisen palvelimen vanhan koneen osista ja lyönyt sisään kaikki ylimääräiset kiintolevyt, joita talosta löytyi Olen koneen historian aikana kohdannut kaksi rautarikkoa. Kummassakin tapauksessa olen joutunut asentamaan koneen uudelleen. Kummassakin tapauksessa muiden koneiden kuvakopioit on menetetty, kaikki muu, eli kaikki oikeasti arvokas data on säilynyt läpi rautarikkojen.

Tällä kertaa kun uudelleenasensin koneen ajattelin tehdä asiat oikein. Tällä sivulla kerron hieman mitä kaikkea asennan koneeseen, mitä muokkaan ja miksi. Esittämäni ajatukset seuraavat näkemystäni Windows palvelimien turvaamisesta, tehdään asiat niin oikein kuin sen hetken tiedon mukaan osataan.

Tarpeellisia linkkejä: