Viruksentorjuntaa

Kuten aikaisemmin olen todennut HomeServer on laite jolla kopioin kaiken ison materiaalin verkosta. Tästä syystä viruksentorjunta HomeServerillä on hyvin tärkeää. HomeServer on myös se laite jolla säilytän lähes kaiken mahdollisen datan. Jokainen muu tietokoneeni on varustettu nopealla kiintolevyllä (neljä viidestä koneestani käyttää SSD kovalevyä tai kovalevyjä), jonka kääntöpuolena on vähäinen tallennustila.

Olen aikaisemmin koittanut Avastin Home Server versiota viruksentorjunnasta, mutta en pitänyt siitä. Tänään etsiskelin ilmaista tai hyvin halpaa versiota viruksentorjunnasta kun törmäsin WHSClamAV:hen. Kyseessä on aikaisessa vaiheessa oleva plugin, joka käyttää ilmaista ClamWin torjuntaohjelmaa taustalla.

Tarkempia asennusohjeita ohjelmiston asentamiseen ei kannata antaa, sillä ohjelman sivustolla on hyvinkin kattavat ohjeet. En ole vielä ehtinyt käyttämään ohjelmaa kovin pitkään, joten en tiedä kuinka hyvä se on. Ilmainen ainakin Smile.

Konfigurointi

Ainakin ohjelmaversion 0.1.8 kanssa ClamAV:ta on syytä konfiguroida itse hieman. Tässä on minun konfiguraationi.

Käynnistä ohjelma etähallintayhteyden yli:

start – All Programs – ClamWin Antivirus – Virus Scanner.

ClamWin ohjelmassa: Tools – preferences

General Infected files:
Move to Quarantine Folder: D:\Local databases\ClamAV Quarantine
Internet updates Time: 06:05
Schedules scans (Add two new)
Nightly pass for shares (path d:shares), Daily at 03:30
Nightly pass for C-drive (path c:), Daily at 02:30
Reports Scan report file: d:\logs\ClamScanLog.txt
Limits Do Not Scan Files Larger Than 1000 MegaBytes

Leave a Reply