Levykuvia muista koneista

Teen paljon huoltotöitä toisten koneisiin ja olen vanhempieni, anoppini, veljeni, setäni, tätini, naapurini tekninen tuki joten taloni läpi kulkee paljon tietokoneita. HomeServer tukee vain 10 konetta, joten sen oma käyttöliittymä ei kelpaa muiden kuin omien koneideni levykuvien ottoon. Olen pitkään ajatellut levykuvien tekemistä valmiista koneista, jotta palautusoperaatiot olisivat vähemmän tuskaisia.

Tutkin tällä hetkellä useita eri tuotteita, mutta kaikki tulevat hyödyntämään HomeServeriä lopullisena tietovarastona. Levykuvat ovat jotain mitä en pidä kriittisenä, joten HomeServer ei tule tekemään niille peilausta.

Asennus

imageLuodaan käyttäjä kuten utorrent-tilin tapauksessa natiivin käyttöliittymän kautta. Tällä käyttäjällä ei tule olemaan mitään etäkäyttöoikeuksia, ei mitään ajo-oikeuksia vain pääsy verkkojakoon. Salasana tulee olemaan kohtuullisen helppo muistaa, sillä sitä tullaan käyttämään kerran kaksi kuukaudessa.

Kuten aikaisemminkin käyttäjätunnuksen turhia oikeuksia poistetaan, jotta “heikko” salasana ei tule olemaan ongelma. Home Serverin etätyöpöydällä aja gpedit.msc (start – run). Mene osuuteen Computer Configuration -  Windows Settings – Security Settings – Local Policies – User Rights Assignment ja lisää käyttäjäsi kohtiin

Deny log on as batch job
Deny log on as a service
Deny log on locally
Deny log on through Terminal Service

Näin käyttäjällä pääsee vielä verkkojaolle, mutta ei juuri mihinkään muuhun Smile.

Loin hakemiston disk_images jonne annoin omalle pääkäyttäjälleni sekä levykuva-käyttäjälle täydet oikeudet. Muilla ei ole oikeuksia kyseiseen jakoon.

Leave a Reply