Turvakopioiden turvakopio

Home Server pystyy säilyttämään lähes kaiken datan levyrikosta huolimatta, sikäli “folder duplication” on päällä käyttämissäsi jaoissa. Datan parsiminen takaisin on hieman ärsyttävää, mutta onnistuu. Olen tehnyt sen kolmesti.

Mikä helposti häviää Home Servin pääkovalevyn hajotessa on muiden koneiden kuvaturvakopiot. Kyseisistä kopioista säilytetään vain yhtä kopiota ja jos se vahingoittuu se yleensä menee kokonaan roskiin. Näin minulle on käynyt kahdesti. Kolmannella kertaa opin.

Microsoft on tehnyt ohjeet siitä mitä pitää turvakopioida Home Serviltä jos joskus haluaa palauttaa tuon kuvaturvakopio kannan. Ohjeet ovat täysin manuaaliset. Onneksemme tähän on tehty add-in joka hoitaa homman lähes täysin tuskatta. Tarvitaan vain yksi ulkoinen kiintolevy ja tuo add-in nimeltään WHS Backup Database-Backup Smile.

Add-in:n asennus on peruskauraa Home Serverillä, joten ei siitä sen enempiä. Itse työkalun käytöstä voin kertoa hieman. Työkalu toimii settings –valikon kautta. Kun koneelta lähdetään kopioimaan kantaa turvaan kannattaa huomata että tämä kyykyttää konetta jonkin verran sekä että aikaa palaa tähän operaatioon kiitettävästi. Minun tapauksessa kuvaturvakopiokanta on 460 gigatavua joten se ei ihan hetkessä USB:n yli mene.

Itse teen kuvaturvakopiokannan kopioin kerran kuussa. Näin pahimmillaan menetän viimeisen kuukauden tiedot.

Leave a Reply