Lomapäivä nro 2, poiketaan Hollantiin

2023-07-30

Ajoaika: 3 h 10 min
Sähkökilometrit: 91 km
Keskikulutus: 9.9 l / 100km
Sähkökulutus: 1.2 kWh / 100 km
Kokonaiskilometrit: 2639 km

Loman kunniaksi näytämme vetävän aamut pitkäksi. Tänään taas nousu lykkääntyi helposti yli seitsemään. Ennen aamiaista ehdimme hetken olemaan Veikon teltassa. Viimeiset pari viikkoa ainakin herra on mennyt peiton lakanan sisään ja ilmoittanut että se on hänen koti. Sinne kutsutaan välillä isä, välillä äiti ja sinne viedään kaikki lelut, kirjat ja pehmolelut. Tänään vihdoin tuli otettua kuva tästä kun peiton sisällä oli vain pari kirjaa ja lukuhetki käynnissä.

Otimme ekan kerran, ehkä ikinä, mutta ainakin tällä reissulla yhteisellä aamulenkillä. Kaikki kolme olivat lenkillä samaan aikaan yhtenä ryhmänä, okei, myönnetään, ryhmän pienin oli kärryssä, jotta pysyi vauhdissa mukana, mutta koko ryhmä oli liikkeellä.

Aamulenkin jälkeen lähdimme miesten kesken leikkipuistoon nauttimaan päivän sadettomast hetkestä. Puistoseikkailut märässä hiekassa, veden kanssa lutraten vei vain kahdet housut ja yhdet sukat. Piraattipuistossa uskallettiin vihdoin laskea yksin puiston jyrkin liukumäki, tätä ennen se on aina laskettu isän kanssa, tänään riitti että isä oli alhaalla varmistamassa.

Iltapäivällä, päiväunien jälkeen, oli aika lähteä Hollantiin Wildlandsin kakkoskierrokselle. Krista ei ollut nähnyt paikkaa lainkaan ja pieni herra on jo useamman päivän kovasti toivonut hiekkalaatikkoa. Märkä hiekka, mitä on nyt tarjolla, ei ilmeisesti tyydytä herran hiekkatarpeita. Niinpä perheen nokka pistettiin osoittamaan kohti Wildlansia, jossa isä tiesi olevan .

Wildlansilla lähdettiin suoraan kohti sisähiekkalaatikko rakennusta. Matkalla ihasteltiin kilejä, preeriakoiria, virtahepoja ja wallabeita. Sitten alkoi riemu: hienoa, kuivaa hiekkaa johon sai heittäytyä naamalleen. Voi sitä riemua kun saa heittää hiekkaa naamalleen, maata hiekassa, kaivaa hiekassa, nauttia kuivasta hienosta hiekasta kaikilla aisteilla.

Välissä paikallisesta ravintolasta mässyä ja taas lisää hiekkaa. Minä katsoin karttaa ja mainitsin, että tuolla trooppisella alueella oli yks jätskimesta, mistä sai sellaista jätskiä että voisin kävellä pelkästään sitä hakemaan. Se on tosin todella kaukana, johtuen paikan rakenteesta. Sain yllättäen vihreää valoa jätskin hakuoperaatioon, joten lähdin matkaan. Kävelin 45 minuuttia kaikenkaikkiaan, ainut tauko oli jätskin jonottaminen, ehkä noin 5 minuuttia. Sillä välin Krista ja Veikko ihasteli kilpikonnia, joita ilmeisesti löytyi hiekkalaatikko rakennuksen tokasta kerroksesta. Sitten oltiin taas hiekkalaatikolla kierimässä ja pyörimässä hiekassa. Lopulta kun oli aika lähteä, Veikko oli vieläkin pyörimässä hiekassa ja silminnähden nauttimassa olostaan täysillä.

Paluumatkalla (ja menomatkalla) tuli nautittua Saksan moottoriteistä. Kolme harmaata raitaa, eikä ylimääräistä kuormaa autossa => 160 km/h – 190 km/h menomatka ja paluumatkalla auton huippunopeus 225 km/h ja rentona ajonopeutena 180 km/h – 200 km/h. Auto käyttäytyi todella hienosti, niin hienosti, että Krista luki kirjaa ja Veikko häsäsi omia asioitaan takana välittämättä nopeudesta.

Leave a Reply