Loman alku

2023-07-29

Ajoaika: 2h 4 min
Sähkökilometrit: 52 km (44%)
Keskikulutus: 4.5 l / 100km
Sähkökulutus: 4.3 kWh / 100 km
Kokonaiskilometrit: 2362 km

Nyt alkoi kesäreissumme viimeinen vaihe. Lomaosuus ja kotiinpaluu.

Aloitimme lauantain, 17. hääpäivämme, vaihdikkaasti nukkumalla pitkään. Aamulla miehet ajoi autolla pitkin isoa pihaa. Veikko alkaa saamaan hieman kiinni ohjaamisesta. Isoin haaste on “kahteen asiaan keskittyminen”. Kun havaitaan jotain kiinnostavaa ohjaaminen lakkaa ja auto menee minne sattuu – onneksi isä korjaa.

Aamuriehuntojen jälkeen pyöräilimme brunsille. Nautimme niin rauhallisen ja hitaan perhebrunssin kuin vain voimme. Sitten poljimme talolle takaisin nukkumaan.

Miehet veti tirsat ja naiset soitteli harppua.

Iltapäivällä oli luvassa lomamme ensimmäinen kohde Clemenswerthin linna. Linnalla tuli nautittua opastetusta kierroksesta.

En osaa sanoa kummat ovat huonompia netin hyödyntäjiä, saksalaiset vai italiaiaiset. Olemme viimeisen viikon aikana koittaneet varata Barsselin Queen of Texas ravintolaan paikkaa – ei onnistu verkosta, kaikki paikat varattuna. Kun kävimme oven takana, selvisikin että paikka ei ole auki – siksi “kaikki on varattuna” – kiinniolo ei mitenkään selvinnyt sivuilta.
Krista oli selvittänyt linnan nettisivuilta, että linnan kahvilasta saa lämmintä ruokaa klo 17 saakka. Katkaisimme kierroksemme 16.30 mennäksemme päivälliselle. Kahvilassa selvisi, että he ovat päättäneet sulkea tänä kesänä keittiön 16.30 – tätä ei vain ole päivitetty webbisivuille.
Ei muuta kuin kaupunkiin hakemaan ruokaa. Webistä tarkistus, mitä on auki – wok mesta! Sinne! NOPE! Wok mesta on kiinni koko heinäkuun, selväsit ilmoitettu lapulla liikkeen ovessa. NGGGHHH. Eteenpäin! Seuraava ravintola – kiinni 2 viikkoa, lappu ovessa. Seuraava ravintola – auki! Kiinalaista tänään siis!

Leikkipuisto-osuus jäi välistä, sillä alkoi sataa kaatamalla kun pääsimme autolle. Niinpä ajoimme kotiin ja pistimme nuorimman nukkumaan. Aikuiset jäävät nauttimaan vielä hetken ekasta lomaillasta pienen skumppapullon kanssa.

Leave a Reply