Oldenburg – kaupunkilomapäivä 1

2023-06-17

Ajoaika: N/A
Sähkökilometrit: N/A
Keskikulutus: N/A l / 100km
Sähkökulutus: N/A kWh / 100 km
Kokonaiskilometrit: 744 km

Aamulla kuudelta ylös vaikka nuorin protestoi. Rento aamiainen, viimeiset pakkaukset ja pyörillä liikkeelle. Ensimmäinen matkaetappi oli Augustfhen, jossa vaihdoimme pyörät junaan. Junalla 30 minuuttia, joka meni ohi aivan liian nopeasti – hädin tuskin ehdimme napostelemaan smoothiet, ja olimme Oldenburgissa.

Aamupäivä oli varattu shoppailulle. Roskaton kauppa – irtokarkkia ja jotain muuta hyödyllistä, vaelluskauppa – yksi kaasupurkki lisää mukaan ja sitten piti käydä syömässä, mutta ennen sitä tuli pienen miehen matkamittari täyteen ja piti päästä tekemään pienen miehen asioita. Onneksi vieressä oli Waffenplatz – aukea – jonka lastenliike antaa lasten ajella kahdella pienellä potkuautolla ja toinen pikku lapsi oli yhteistyöfiiliksissä. Autoilla sekoilua, vesilähteessä sekoilua, lintujen perässä juoksemista, juoksemista vailla järkeä. Jahka isoin energia oli saatu kulutettua pystyttiin pomppimaan isien kanssa kiikussa. Sitten taas koohellettiin.

Koohelluksen jälkeen kaikki oli hyvin nälkäisiä. Kaukaa viisas Krista oli selvittänyt meille torilta ruokapaikan ja pääsimme napostelemaan kukin omaa lämmintä keittoaan. Ruokailutaon jälkeen jatkui shoppailu vielä vähän. Kristalle teetä, minulle uusia T-paitoja.

Tämä tuntuu toisinnolta Ranskan reissuun. Tällä kertaa tosin vain T-paitani oli siinä kunnossa, että liki kaikki piti uusia kolmen viikon armottoman reissukäytön jälkeen. Tämä johtuu siitä, että hieman ennen reissuunlähtöä jouduin uusimaan pitkähihaiset ja farkut kotimaassa. Tällä kertaa selvisin ilman tulkkia ja muotiapua, T-paidat on helppo ostaa vaikka ei osaa kieltä, eikä miesten osastolla turhaan pyöri apulaisia.

Shoppailun yhteydessä tuli huomattua, että kaupungilla on runsaasti sateenkaarilippuihin pukeutuneita tyyppejä ja merkittävän osa ihmisistä oli poikkeavan värikkäästi pukeutuneita. Tänään täällä oli Pride-kulkue. Sitä tuli seurattua etäältä pariin otteeseen. Kulkue starttasi kun Veikko ja isä nukkui päiväuniaan linnan puistossa. Tallensin vähän etäältä iloista poppia videollekin.

Kun koko joukkue oli herännyt, oli aika siirtyä leikkipuistoon, missä tulikin vietettyä hyvä hetki iltapäivästä. Loppuaika päivästä meni siirtymiseen hotellille ja illalliseen.

Sängyssä maatessa, hyvin väsyneenä, kello näyttää että yli 20 000 askelta on käveltynä. Tämä taitaa olla kesäreissun uusi ennätystä.

Kaupunkia tuli siis kaikenkaikkiaan katseltua aika hyvin. Veikkokin sammahti ajoissa hotellissa, vaikka valoa on runsaasti ja paikka on uusi. Ei mitään ekaan telttayöhön verrattavissa olevaa. Reissaaminen paranee koko ajan, jaksaa enemmän, nukkuu paremmin. Kone tuntuu lähtevän käyntiin.

Leave a Reply