Vieraat pois ja auto tilalle!

2023-06-15

Ajoaika: 6 min
Sähkökilometrit: 3 km
Keskikulutus: 0.0 l / 100km
Sähkökulutus: 22.2 kWh / 100 km
Kokonaiskilometrit: 744 km

Aikaisin ylös ja töihin. Aamupäivällä vieraiden ollessa aamiaisella huomasin, että luurin takalasi alkaa oikeasti pahasti repsottaa. Puhelimeni yksi nurkka kolahti tiililattialle MökkiLAN 70 reissulla. Vika näytti olevan esteettinen, joten en tehnyt sille mitään 7 kuukauteen. Pari viikkoa ennen kesän reissua päätin koittaa saada takalasin vaihdetuksi, sillä huomasin että se on noussut vähän irti. iTapsa ei saanut uutta lasia ajoissa paikalle, joten homma jäi. Ajattelin, että taklataan asia kun pääsen takaisin Suomeen ja julkaisematon Samsung Fold 5 kiiltää jo silmissä. Se, että tämä luuri on kestänyt minun käsittelyä kohta kolme vuotta ja Veikon rajoitettua käsittelyä pari vuotta kertoo miten hyvin taittoluuri kestää käyttöä. Anyhooo, nyt oli pakko teipata luuria, jotta takalasi pysyy paikallaan siihen saakka kunnes Suomessa korjaan luurin.

Krista ja Veikko kävi vieraista huolimatta perinteisellä torikäynnillä. Tällä kierroksella mukana oli myös lyhyt apteekkikierros sekä auton tarkistus. Veikkokin viihtyi apteekissa jättimäisen toteemipaalun(?) kanssa. Auton tila piti fyysisesti tarkistaa, sillä luvattua soittoa ei ollut kuulunut. Riemuksemme auto oli valmis, joten iltapäivätiimille tuli nakki noutaa se pois. Ilmastointilaitteeseen oli vain lisätty kaasuja/nesteitä. \o/

Testini auringonkestävyyden suhteen ovat nyt valmiit. Napostelemalla päivittäin betakaroteenia kestän aurinkoa, kuin vanhoina hyvinä aikoina. Auringossaolo muodostuu ongelmalliseksi vasta kun olen ollut syömättä 3 päivää betakaroteenia. Näimmä tulen napsimaan sitä kesät läpeensä tästä eteenpäin – ei huono kompromissi, verrattuna siihen että viime vuodesta alkaen en pystynyt auringossa kovin kauaa olemaan.

Miesten hurja iltapäivä alkoi torkuilla. Veikon herätessä isä kömpi pojan viereen sänkyyn ja iltapäivätorkkuja jatkettiin vielä yhdet 45 minuuttia. Tästä täysin virkistyneenä lähdimme noutamaan autoa. Autokorjaamon vieressä oli hevosia laiduntamassa, joten nouto kesti useiden minuuttien sijaan kymmeniä minuutteja meidän ihastellessa hevosia, autojen huoltoa sekä jäteöljyn noutoa.

Illalla oli edessä vieraiden hyvästely ja rauhoittuminen.

Arki on asettumassa erittäin mukaviin uomiin. Tätä myöten päivittäinen blogaus jää huomisen jälkeen pois ja siirtyy taas viikkosummauksiin sekä viikonloppuisin päivittäisiin seikkailupäivityksiin.

Leave a Reply