Savonlinnaa pieni hetki

2020-07-29

Ajoaika: 4 tuntia 31 minuuttia
Sähkökilometrit: N/A
Keskikulutus: 5.6 l / 100km
Kokonaiskilometrit: 1336 km

Tehokas aamu, aikainen nousu ja aamiaisen teko. Eilen illalla käytettiin viimeinen vuonna 2017 Italiasta ostettu tulitikku. Italiailaiset tulitikuvat ovat parhaita, kuten kaikki asiat Italiassa. Suomalaiset tikut ovat vain hyviä, jos Korona ei olisi iskenyt, olisimme voineet ostaa uusia parhaita tulitikkuja. Mitä aikoja elämmekään!

Poistuimme yhdeksän jälkeen leirintäalueelta, sillä kylmäkallemme oli ravintolassa jäätymässä ja ravintola aukesi vasta klo 09.00. Tämän päivän päätavoite oli Savonlinna ja siellä tietenkin Olavinlinna. Olavinlinnassa olimme edellisen kerran käyneet 2004 kun kiersimme Suomea tandemilla ja autolla. Tämä kerta ja kuudentoista vuoden takainen kerta oli merkittävästi erilaisia. Tällä kertaa kierros ei käynyt torneissa, mutta kävi oopperalavojen takana, sillä oopperajuhlia ei tänä kesänä järjestetä. Osallistuimme heti kymmeneltä alkaneeseen englannin kieliseen opastettuun kierrokseen. Kierros vedettiin englannin sijaan suomeksi, koska kaikki osallistujat olivat suomalaisia. Kierroksen aikana selvisi, että vasempi jalkani alkaa olemaan valmis reissaamisesta. Lonkan nivelrikko verottaa lihaksistoa melkoisesti ja vaikuttaa siltä että reissupäivät ovat väsyttäneet sisäreiden lihakset siihen kuntoon, että jalka ei rappusia ylösmentäessä aina kannata painoa. Nyt alkaa liikkumisen rauhoittaminen ja muutaman päivän buranakuuri, jonka jälkeen olen kuin uusi taas – tämä on viimeisin teoriani.

Tänään oli myös 14. hääpäivämme. Juhlistimme sitä syömällä kunnon ravintolalounaan. Pihvit kummallekin! Kahvia, teetä ja jälkiruokia otettiin kaksi kierrosta läheisessä kahvilassa. Tämän jälkeen pienempi meistä oli täyteen tungettu, joten siirryimme läheiseen puistoon sulattelemaan ruokaa. Minä vedin pienen videopuhelun vanhojen työkavereiden kanssa ja Krista luki kirjaa. Kävimme vielä lopulta Savonlinnan torilla. Tavoitteenamme oli ostaa ruokaa, mutta tori ei ollutkaan sellainen tori, mitä länsisuomalaisena olemme oppineet torin olemaan. Sieltä sai metrilakua, ilmapalloja, metrilakuja, metrilakuja, krääsää ja metrilakuja, jätskiä ja luulen että vielä löytyi yksi metrilakukiska. Puolet reissuryhmästä halusi suunnattomasti ja vaikka kuinka paljon metrilakuja, mutta toinen puoli – päättävä puoli – oli asiaa vastaan, joten lakut jäi. 

Jätimme Savonlinnan taaksemme ja lähdimme ajamaan läpi Suomen kohti Lempäälää ja reissumme viimeistä pysähdyspistettä. Huomenna illalla olemme taas Turussa. Ajoimme reissumme pisimmän siirtymän tänä iltana ja päädyimme Lammin uimarannalle. Luulimme, että saamme olla täällä uimarannalla rauhassa, sillä vedessä on merkittävä määrä sinilevää, mutta EI! Täällä on koko reissun kovin trafiikki. Vanhempaa, nuorempaa, autoa ja lenkkeilijää tulee koko ajan. Kello on puoli kymmenen ja tänne tuli juuri autollinen (5 kpl) nuoria viettäämään aikaan! Kaikkea sitä!

This just in! NE LÄHTI! \o/

Leave a Reply