Yömyöhään saakka

Heräsimme hiljaa klo 8.00 ja aloimme tekemään aamutoimiamme syvässä hiljaisuudessa. Koitimme kovasti olla herättämättä Jukkaa ja hänen perhettä ja he koittivat kovasti olla heräämättä tai ainakin pysyä teltan sisällä. Olimme valmiina vähän ennen kymmentä, poistuessamme poikkesimme moikkaamaan toisella leirintäpaikalla olleita melojia. Hekin olivat lähdössä sillä eilen kertomani sääennuste lupasi sadetta maanantaille ja ukkosta & pilviä tälle päivälle.
Leirintäkamamme painoivat niin paljon, että päätimme palata vanhaa (tuttua) ja lyhyempää reittiä takaisin autoille ja autoille päästyämme Krista oli ihan naatti. Minä kävin kuluttamassa ylimääräistä energiaani luontopolulla ja tällä polulla minä viimeisen kerra käytin aurinkolasejani. Nyt ne ovat varmassa tallessa paikassa nimeltä “hukassa”.
Poistuimme parkkialueelta ja törmäsimme lossiin, en ole koskaan ajanut lossiin joten hermoilin hieman, mutta se oli yllättävän helppoa :). Lossin jälkeen pistäydyimme läheisellä huoltoasemalla. Huoltoasemalla poikkeamisessa on monta hyvää asiaa kuten kahvi, WC ja päivän lehdet. Se oli tämä huoltoasema jossa huomasin, että aurinkolasini oli hukassa. Palasimme takaisin parkkipaikalle hakemaan niitä, mutta yllättäen lasejani ei löytynyt. Sydän syrjällä lähdin kohti Savonlinnaa.
Savonlinna vakuutti minut välittömästi sinne saapuessani. Ylittäessäni isoa siltää näin Olavinlinna. Todella hieno rakennus, sinne on pakko päästä ja sinne lopulta pääsimme. Hienoa Olavinlinnassa on se, että he ovat huomioineet opiskelijat, pääsimme sisään kohtuullisella 3,5 eurolla sierainpari. Esittelykierros Olavinlinnassa oli hieno ja meidän oppaamme oli hämmästyttävän pirteä, ei liian pirteä, mutta mukavan pirteä.
Olavinlinnan jälkeen pistäydyimme syömään pieneen, mutta mukavaan pitseriaan nimeltä Fiesta. Siellä sai 5 eurolla koko setin, salaatin, pitsan ja kahvin/teen. Pitsan kokokin oli kohtuullinen.
Savonlinnnasta siirryimme eteenpäin ja ajoimme Punkaharjulle jossa pysähdyimme ihmettelemään Luostoa, mutta tulimme sinne 10 minuuttia ennen sulkemisaikaa ja päätimme että 6 euroa (per jalkapari) lenkistä museossa on liikaa, joten jatkoimme matkaa pysähdellen tienpientareelle ihastelemaan maisemia vähän väliä. Lopulta päädyimme yhä Punkaharjulla sijaitsevalle uimarannalle jonka lähimaastossa oli restauroituja juoksuhautoja. Selvitettyäni kioskin ryöstöhinnat tyydyin ostamaan kupin kahvia lämmittämään itseäni ennen uintia. Uinnin jälkeen kiersimme juoksuhaudoissa ja sen jälkeen lähdimme etenemään kohti Patsaspuistoa.
Patsaspuisto on jonkun henkilön piha, joka on täynnä patsaita. Niitä on todella paljon, niin paljon että Krista hermostui kun kuvasin niitä… Puiston jälkeen kohti Imatraa ja Imatran puroa, sillä koski oli nyt puron veroinen. Koska oli jo hyvin myöhä päädyimme yöpymään Imatralla.

Leave a Reply