Kohti etelää

Heräsimme taas mukavan aikaisin, minä heräsin itseasiassa puoli tuntia Kristaa aikaisemmin kasatakseni edellisen päivän weblogin. Olimme jälleen kerran tien päällä kymmenen aikaan. Ensimmäinen maalimme oli Ukonhaudat, mutta koska yöllä oli satanut eikä selviä viittoja löytynyt posottelimme niistä tyylikkäästi ohi. Pysähdyimme Lappeenrannan lähellä huoltoasemalle, lisätäkseni eiliseen listaan huoltoaseman hyötypuolia, niitä löytyi vielä pari tänään lisää. Huoltoasemalla voi usein jos ei aina ladata laitteita, siellä voi myös tankata tarvittaessa vesipulloja. Lappeenrannassa kävimme myös kaupassa ja Krista pongasi Hiekkalinnan mainoksen. Pienen hakemisen jälkeen löysimme Hiekkalinnan ja, voi pojat, se on iso ja taidokkasti tehty. Ehdottomasti visiitin arvoinen paikka. Tutkimme myös muuta osaa Lappeenrannasta. Tutkailtuamme riittävästi päätimme lähteä hakemaan lounaspaikkaa. Lounaana oli minun murinoista huolimatta keittoa joka oli tehty tuoreista vihanneksista ja jauhelihasta, ylijääneitä vihanneksia on kilokaupalla ja kannamme niitä nyt mukana… Kaippa nekin tulee syötyä 🙂
Ruokatauon jälkeen jatkoimme matkaa kohti etelää, mutta koska autossa oli hävyttömän kuuma, pysäytin auton uimarannalle jossa kävimme välittömästi virkistäytymässä.
Virkistymisen jälkeen oli luvassa naisen parasta ystävää, timantteja. Tai lähelle sitä ainakin, kartalta löytyi Jalokivikylä ja Jalokivimuseo joissa kävimme tiirailemassa. Jälleen kerran jätimme maksulliset osuudet väliin, mutta jos haluaa jotain koristetta itselleen ostaa, tuo on se paikka. Tämä paikka löytyy Ylämaasta, itärajan tuntumasta.
Seuraava kohteemme oli Vaalinmaa, josta pasautimme nätisti läpi sen kummemmin sitä ihmettelemättä. Näin lähellä Venäjää en koskaa aikaisemmin ole ollut. Seuraava kohde oli hankala päättää, kartalta löytyi useita eri vaihtoehtoja, lopulta päätimme käydä Heponiemen louhoksella ja Salpausselän Bunkkerialueella. Näistä ensimmäinen, eli louhos, oli todellinen antikliimaksi. Vanha, sammaloitunut kallion reuna jossa oli isoja murikoita ja yksi taulu jossa oli hieman tekstiä paikan historiasta. Wipii, onneksi tuo oli kohtalaisen hankala löytää.
Bunkkerialue sen sijaan olisi ollut mielenkiintoinen, mutta se meni kiinni jo kello kuusi ja me olimme siellä hieman jälkeen kuuden. Teimme kuitenkin omatoimisen kierroksen alueella, tosin lähes jokainen bunkkeri oli lukittu kiinni. Komentobunkkeri oli jostain syystä auki ja kävin pikkasen matkaa sen sisäpuolella, kauas ei uskaltautunut mennä. Palattuamme parkkipaikalle huomasin vähän kärpäsen paskaa isomman kyltin joka ilmoitti että alueella asiaton oleminen on kiellettyä. *viheltelyä* Iloisena asiana voimme ilmoittaa, että kierros alueella opiskelijalle maksaa vain yhden euron.
Seuraava kohteemme olikin Hamina jonka keskusta-alueella pörräsimme hetken. Pikku kylärundin jälkeen suuntasimme Kotkaan jossa nyt olemme. Kävimme vilkuilemassa vanhaa asuntomessualuetta ja kävelimme hetken keskustassa. Nyt lähden keittelemään nuudeleita trangialla. Nyppikää siitä.

Leave a Reply