Kohti Hesaa, kaupunkia joka ei koskaan nuku…

Heräsimme kahdeksalta, mutta minä nukutti niin että siirsin kellon herättämään 8.30. Muutenkin minun koko aamu oli kovin kankea, mutta syy siihen selvisi kun aloin kuuntelemaan radiota, on unikeon päivä. Ei ihme että nukuttaa.
Lähdimme kohti Loviisaa tavoitteenamme löytää siirtolohkarekirkko. Tämä osoittautui haastavaksi ja vaikka ajoimme ainakin puolituntia kyseenalaisen pientä metsätietä emme löytäneet kirkkoa. Saatoimme olla lähelläkin, paha sanoa, mutta mitään ohjeita emme löytäneet missään vaiheessa.
Hukkareissun jälkeen suuntasimme kohti Porvoota, jossa parkkeerasimme auton ja kävelimme hieman. Nättiä aluetta tuo Porvoo ja täynnä turisteja tähän aikaan vuodesta näemmä.
Porvoon jälkeen koitimme löytää erästä uimarantaa jossa voisimme syödä, mutta uimarannankin löytäminen osoittautui vaikeaksi emmekä löytäneet sitäkään lopulta. Mitä me onnistuimme löytämään oli maksullinen parkkipaikka metsän siimeksessä, keskellä ei yhtään mitään. Emme kuitenkaan olleet halukkaita selvittämään mikä siellä maksaa tai syömään siellä joten jatkoimme ruokapaikan etsimistä ja lopulta päädyimme jonkin ison ja sillä hetkellä tyhjän rakennuksen takapihalle syömään. Ruokailun jälkeen lähdimme kohti Helsinkiä ja sen isoja kauppoja.
Ensimmäinen maalimme oli Ikea, joka löytyikin hämmästyttävän helposti. Kierreltyämme ja kaarreltuamme hetken päädyimme siihen että emme osta mitään kaunista, hyödyllistä ja kiva huonekalua vaan jatkamme matkaa lähes tyhjin käsin. Seuraava suuri kohde oli Stockmannin varastomyymälä joka oli hämmästyttävän pieni. Löysimme liikkeen vähän kuin vahingossa, minä tähtäsin huoltoasemalle, mutta ajoin ohi ja päätin kääntyä seuraavassa pihassa joka sattui olemaan Stockmann. Käytämme kaupassa tankkasimme auton ja lähdimme kohti Helsingin isäntäämme eli Villeä.
Illan aikana etsimme parkkipaikan autolle, grillasimme ja pelasimme scramplea, jossa minä pentele hävisin.
Huomenna luultavasti kiertelemme Helsingissä ja katselemme jotain, riippuu paljolti keleistä.

Leave a Reply