Anna ja Paul

Monday, 2024-05-20

Ajoaika: 2h 39 min
Keskikulutus: 9,2 l / 100km
Kokonaiskilometrit: 701 km

Yhteistyöaamu! Nyt on selvillä mikä on se aamurutiini mitä autolla tapahtuu, joten voidaan aloittaa optimoimaan – mitä tekee kukin ja missä järjestyksessä. Aamiainen on vakioitu, aamutoimet on vakiota, joten kysymys on asioiden lomittamisesta. 2.5h on lähtölukemat, katsotaan mihin se saadaan trimmattua. 1.5h pitäisi olla saavutettavissa, siinä ajassa pitäisi olla kokattu, syöty, tehty aamutoimet ja pakattu auto – kaikki vielä rennosti 🙂

Päivän agenda oli siirtyä Annan ja Paulin luo. He kävivät moikkaamassa meitä viime kesänä Saksassa, joten kun Hollannissa kerran ollaan, poiketaan samantein heillä.

Ajatus oli käydä ensin ruokakaupassa ja sitten standardi ajopäivä, 1h kovaa ajoa, sitten puolentoista tunnin ruokatauko + leikkihetki, päiväunet joiden aikana ajetaan 2h, joista Krista ajaa vähintään 20 minuuttia. Hieno suunnitelma, joten matkamusa soimaan ja kauppaan!

Kaupalla Krista huomaa, että tänään on pyhäpäivä: Kaupat on kiinni!?Mukautaumme sotasuunnitelma ja jätämme kauppareissun väliin – 1h ajo suoritus siis – kaikille ensin vähän naposteltavaa ja matkaan. Ajo meni … OK… parannettavaa on, mutta isossa kuvassa palikka toimi. Audiokirja pelasti pienen miehen päivää siihen saakka kunnes liikenneympyrässä JBL kautin pyöri pois pöydältä ja tippui lattialle. Seuraavalla kerralla se on kiinni herran pöydässä, tätä varten siinä on tiettyjä irtopalasia ruuvattuna. Tässä kohtaa oli myös tunti ajoa takana, joten navigoimme leikkipuiston viereen ja matkalla sinne bongasimme auki olevan kaupan, AH IHANUUTTA! Sinne ruokatunnin jälkeen.

Kaupalla jakaannuimme kahtia. Krista ostamaan ostokset, Veikko ja minä käymään vessassa. Vessareissulla bongasimme viinakaupan ruokakaupan sisätiloissa. Asioituamme poikkesimme miesten kesken sinne. Valikoima oli hyvä, erittäin hyvä, hintataso merkittävästi pienempi kuin Suomessa. Hyllystä löytyi Smokey monkey shoulder – mikä oli kohtuu halpa ja toivottavasti mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Ehdimme hyvissä ajoin ennen Kristaa autolle. Krista kun tuli autolle hän aloitti: “Siellä on viinakauppa myös, missä näyttää olevan viskiä, haluatko käydä katsomassa onko siellä jotain hyvää?” – tiimi toimii! Vilautin ostoksiamme ja kiitin vinkistä – ei tarvetta kuitenkaan enempään.

Tänään päivätorkuilla koitin “takapenkin luksusta”. Menin Veikon viereen takapenkille ottamaan tirsat. Täytyy todeta, että tämä auto on mahtava. Niskatyyny, Veikon taso, keittiön taso muodostaa liki täydellisen makuuasennon! Ensikerralla otan vielä tyynyn alaselän taakse ja siinä voisi nukkua vaikka yön. Veikkokin oli ihan innoissaan takapenkin unikaverista. 20 minuutin tehotirsojen jälkeen olikin minun vuoro ottaa ajovastuu, juuri sopivasti ennen kuin liityimme moottoritielle.

Ilta on mennyt iloisesti Annan ja Paulin taloa ihmetellessä ja vaihtaessa kuulumisia. Pienin seikkailija on nauttinut pitkästä pätkästä leegoleikkejä. Kävimme myös tutustumassa Paulin autoon Veikon toiveesta ja siitä lähti liikkeelle läheisellä kentässä kivien kiipeilytelineiden päällä kiipeily.

Leave a Reply