Paluu Suomeen

2023-08-06

Ajoaika: ??
Sähkökilometrit: ??
Keskikulutus: ?? l / 100km
Sähkökulutus: ?? kWh / 100 km
Kokonaiskilometrit: 3522 km

Huuh! Perjantaina pakattiin vielä pari tuntia hartaudella, mietittiin isosti miten harppu saataisiin makaamaan laivamatkan ajan ja miten saisin pressun suojaamaan Veikon peräkärryä. Olimme valmiita etuajassa, joten muutimme matkasuunnitelmia ja kävimme erikseen kaupassa nauttimassa vielä kerran kaupan sohvasta. 😉

Paluumatka oli yli 4 tuntia ajettavaa, joka tehtiin kolmessa osassa. Yksi pysähdys isolla valtatien huoltoasemalla, jossa jaloiteltiin leikkipaikalla, toinen pysähdys Hampurissa sisäleikkipuistossa. Täällä vanhemmat vuorottelivat lepäilyn kanssa ja pieni mies meni lujaa. Täällä tuli ensimmäistä kertaa ikinä ajettua sähköautoa ja vieläpä itse – päin seinää. Tähän saakka, joka armasta kerta kun auto on lähtenyt liikkeelle herra on hypännyt pois kyydistä. Tänään oli se päivä kun päästiin autoilun makuun. Paikan sulkeuduttua oli aika siirtyä Travemündeen nauttimaan jonotuksesta. Olimme satamassa kahdeksan maissa, pääsimme laivaan yhdentoista jälkeen ja hyttiin lähempänä kello 1 aamuyöllä. Tässä kohtaa seurueen aikuiset oli aika valmiita nukkumaan. Onneksi pieni mies oli nukkunut autossa hyvän pätkän ja jaksoi odottaa kunnon sänkyyn pääsemistä. Vielä isompi onni oli se, että pieni mies nukahti siististi hytissä.

Pakkauskikkailumme onnistui ja sain siirreltyä tarvikkeita niin, että harppu pääsi makaamaan auton perässä laivamatkan verran. Tämä osoittautui voittajataktiikaksi, sillä harpussa ei juuri ollut matkan aiheuttamaa rasitusta kun maanantaina sitä soitettiin.

Laivalla meillä oli kaksi aamua, jotka kumpikin meni hyvin pitkäksi. Hytistä kömmittiin ulos kahdeksan jälkeen. Laivareissu muodostui yhteisistä ruokailuista ja aikuisten vuorottelusta pallomeressä. Kelin ollessa erittäin kaunis kävimme kannellakin ihmettelemässä pienen hetken.

Sunnuntaina aamulla ajoimme Turkuun yhden pysähdyksen taktiikalla ja Turussa alkoi talon työstäminen takaisin käyttökuntoon. Reissu oli onnistunut, niin hyvin, että ensi vuoden reissu on jo päätetty tehdä. 2024 alkuvuosi on käytännön järjestelyjen aikaa. Pitää tämän reissun pohjalta tehdä muutoksia varusteluihin. Kesäreissaaminen on takaisin.

2 comments

Leave a Reply