TUUUUUULEEEEEE

2023-07-02

Ajoaika: ??
Sähkökilometrit:??
Keskikulutus:? l / 100km
Sähkökulutus: ? kWh / 100 km
Kokonaiskilometrit: ?X??X?X? km…

Hyvät hyssykät leirintöalueella tuuli. Autossa nukkuessa tuulta ei juuri kuullut. Ainut merkki tuulesta oli välillä kuuluva kevyt kopsahdus kun jokin osa pressusta nousi ylös ja laski takaisin auton päälle. Teltassa taasen tarina oli eri. Teltassa Veikko ei todennäköisesti olisi nukkunut ennen keskiyötä ja olisi herännyt joka välissä. Kristallakin oli vaikeuksia saada siellä unta ja nukuttua.

Eilen iltana vietimme hetken teltassa maistellen Saksalaista viskiä Tide. Se oli nuorta, alkumaultaan mielenkiintoista, jälkimaultaan polttavaa – tätä ei tulla maistelupulloa enempää hankkimaan.

Tuulen vuoksi aamiaista ei voinut kuvitellakaan valmistavansa pihalla. Onneksi tämä leirintäalue oli hyvin laadukas ja piti sisällään yhteiskeittiön. Teimme siellä ainoana perheenä seitsemän jälkeen ruokaa. Pyörät, teltta, aamun logistiikka tarkoitti kahden tunnin tehokkaan startin sijaan kolmen tunnin mittaista operaatioita, mikä taasen tarkoitti että aamupäivän suunnitelmat elivät koko ajan. Tarkoitus oli päästä katsomaan Pohjanmerta lisää. 10:30 aikaan parkkipaikkaa hakiessa fiilis alkoi olla aika synkkä, näytti jo pahasti siltä, että merta ei päästä vilaisemaan. Lopulta parkkipaikka löytyi ja vain vähäisen virhesuunnistuksen jälkeen olimme meren rannalla.

Se tuuli, voi hyvä luoja se tuuli. Meinasin kaatua taaksepäin noustessamme maavallin päälle. Veikko selkärepussa oli melkoinen purje! Pieni mies piti kaksin käsin kiinni hatustaan. Se meinasi lähteä päästä vaikka siinä oli naru leuan ali.

Tutkimme rantaa ja löysimme riemuksemme leikkialueen. Siellä, kovassa tuulessa oli jo useita perheitä asettautumassa rantatuoleihin, joten mekin jäimme leikkimään. Löytyi lapio ja ämpäri, joten hiekkaleikkejä oli luvassa. Pientä mies ei haitannut siinä vaiheessa enää ollenkaan tuuli.

Palasimme leikkien jälkeen parkkipaikalle lounaalle ja päivätorkuille autossa. Torkkujen jälkeen oli luvassa päivän pääohjelma Hylje…. hyljejutska! Nämä pelastaa hylättyjä hylkeiden poikasia rannalta, ruokkii ja kasvattaa ne ~25 kg painoiseksi ja päästää ne takaisin vapauteen. Vuodessa paikan läpi kulkee noin 80 hyljettä. Pääsimme lukemaan hylkeistä jonkin verran sekä ihastelemaan heidän syöttämistä, mikä pienten kohdalla piti sisällään letkun tunkemista suuhun ja kuravellin kaatamista letkun avulla kurkusta sisään. Oletan, että kuravelli oli jonkinlaista ravitsevaa ruokaa. Isommat taasen saivat mussuttaa kaloja.

Loppupäivä vietettiin lasten leikkipaikalla, ulkona ja sisällä. Välissä käytiin nauttimassa hyvä ravintolapäivällinen.

Kolmen kopla ei vielä ole yhtä hyvin toimiva kokonaisuus kuin mitä kahteen pekkaan saavutetaan. Parannamme kuitenkin koko ajan. Tämän viikonlopun jäljiltä vanhemmat oli hyvässä tikissä ja purettuaan auton nauttivat vielä lasin punaviiniä ja jutustelua keittiön pöydän äärellä illalla.

Isoin yllätys tavaroita purkaessa oli Veikon kumisaappaat. Ne pääsi kastumaan yhdessä kohtaa päivää ja Krista laittoi ne putsattuaan hänen polkupyöränsä koriin ajatellen, että kyllä ne tuosta muistetaan nostaa autoon. Ei muistettu, ei ollenkaan. Onneksi ne pysyi kyydissä vaikka autolla päristeltiin 120 km/h.

1 comment

Leave a Reply