Kohti Nordenia

2023-07-01

Ajoaika:
Sähkökilometrit:??
Keskikulutus:? l / 100km
Sähkökulutus: ? kWh / 100 km
Kokonaiskilometrit: 1368 km

Herätys kesätalolla ilman herätyskelloa ja siitä hitaasti käynnistämään päivää. Seikkailuviikonloppu oli edessä hieman sateisessa kelissä. Tällä kertaa kohteena pääkohteena oli Norden.

Matka alkoi poikkeamalla roskattomaan Emdenissä. Tämä poikkeama piti maksaa meille vain 10 minuuttia lisää, muttaa tämä pikku manooveri päätyi lisäämään 51 vuotta reissuumme. Kävimme ensin roskattomassa, sitten kahvilassa, sitten päädyimme tutkimaan vähän kaupungin keskustaa – melkein kävimme bunkkerimuseossa ja vasta lounasaikaan päädyimme poistumaan. Onneksi olemme rennosti liikkeellä.

Lounasta vedettiin leikkipuistossa. Lounaan jälkeen oli myöhäisten päiväunien aika, joten autoa viriteltiin ja tavaraoita siirreltiin kunnes pystyimme nukkumaan päiväunet auton sisällä leikkipuiston vieressä. Miehet takana, naiset edessä. Päiväunista minut saatiin nousemaan kertomalla, että eka pysähdys Nordenissa tulisi olemaan kahvila.

Kahvilassa vohvelit nassuun ja niiden voimalla leirintäalueelle. Tässä kohtaa kello oli jo liki viisi. Alkuperäisessä viikonlopun hahmotelmassa olimme aamupäivällä pystyttämässä telttaa leirintäalueella. Nooooh. Sattuu ja tapahtuu.

Kuudelta olimme valmiita katselemaan nähtävyyksiä – Pohjanmerta. Täällä tuulee runsaasti, onneksi ei kuitenkaan sada, joten ihastelimme Pohjanmerta vallin päältä ja kävelimme takaisin leirintäalueelle – ja siellä ensimmäiselle alueen kolmesta leikkipuistosta. Päädyimme käymään läpi kaksi näistä leikkipuistoista. Tämä leirintäalue on iso ja hyvin järjestytynyt. Itseasiassa tänä vuonna, heinäkuun loppupuolella näillä on 40 vuotisjuhlat.

kello on nyt vähän vajaa yhdeksän ja Veikko on sammahtanut autoon. On aika lähteä viskimaistelua tekemään viereiseen telttaan Kristan luo :). Tämä on siis eka kerta kun nukumme kahdessa eri ryhmässä viikonloppureissullamme. Veikko ja minä autossa, koska auton saa nyt hyvin pimeäksi ja Krista teltassa, koska autoon ei mahdu kolmea.

Ehkä huomenna pysymme paremmin visioidussa aikataulussa.

Leave a Reply