Toripäivä

2023-06-08

Ajoaika: N/A
Sähkökilometrit: N/A
Keskikulutus: N/A l / 100km
Sähkökulutus: N/A kWh / 100 km
Kokonaiskilometrit: 569 km

Tänään oli toiminta-aamupäivä. Torstaisin on aina toiminta-aamupäivä, sillä torstai on toripäivä. Krista ja Veikko ovat jo onnistuneet saamaan torin hyvin haltuun ja kaikki kahden kojun kaikki myyjät, yhteensä 4 henkeä, tuntee suomalaisen kaksikon hyvin. Veikko saa systemaattisesti banaanin hedelmämyyjältä ja se syödään hyvällä halullla.

Pillimehun ja teen jälkeen kaksikko otti kierroksen nro kaksi kirjastossa. Kierros nro yksi oli Veikon ja minun kesken hyvin laihoin tuloksen. Kierroksella kaksi kielimuuri oli merkittävästi matalampi ja asioita alkoi tapahtumaan ja selviämään. Kristalla on nyt paikallinen kirjastokortti, kolmannes kirjastosta on lastenosastoa, kirjastossa ei ole yhtään vieraskielistä kirjaa eli kaikki on saksaksi. Mielenkiintoista on myös se, että arvon kirjastorouvat eivät saaneet Kristan lainaamia kirjoja naputeltua tietokoneelle, vaan päätyivät kirjoittamaan ne Kristan kirjastokorttihakemuksen takapuolelle. He eivät myöskään tiedä koska kirjasto siirtyy kesäaikaan. Tämä tieto olisi oleellista, koska kesäaikaan siirryttäessä kirjasto on auki vain yhtenä päivänä viikossa hyvin rajatuilla tunneilla. Ilmeisesti vielä ei ole päätetty olisiko kesäaika heinäkuu vai elokuu vai kuinka…

Krista on löytänyt sisäisen Macgyverinsä. Hän on vahvistanut radion signaalia metallisella muusinuijalla. Tämän pienen viritellyn jälkeen radio on kuulunut häiriöttä ja kirkkaasti.

Täällä kelit ovat alkaneet olemaan lämpiä. Radler alkaa tuntumaan enemmän ja enemmän hyvältä idealta nestehukkaa välttääkseen. Isoin haaste on saada pieni mies juomaan myös… vettä.

Iltapäivällä miehet olivat taas merirosvopuistolla, jossa Veikko saavutti seuraavan kiipeämismeriitin. Nyt kiivettiin ensimmäisen verkkorakenteen päälle. Mielenkiinnolla seuraan päädytäänkö sen ison verkkohäkkyrän yläpäätyyn kesän loppuun mennessä.

Illalla oli tutustumisseikkailun vuoro. Krista oli selvittänyt että täällä on jokin vanha tuulimylly. Tuulimyllyn läheltä löytyi polku pieneen poukamaan, jossa oli runsaasti sammakoita. Nautimme heidän konsertista ja yhdestä alkoholittomasta radlerista. Myllylle saavuttua näimme että se oli korjauksen alla, siitä ei pahemmin nähtävää irronnut. Veikolla sen sijaan kävi sikamainen säkä, sillä puisto oli leikkikentän vieressä, joten leikkikentälläkin tuli vietettyä pieni hetki.

Huomenna auto starttaa ja viikonloppuseikkailu odottaa.

Leave a Reply