Jätskiä ja suunnittelua

2023-06-06

Ajoaika: N/A
Sähkökilometrit: N/A
Keskikulutus: N/A l / 100km
Sähkökulutus: N/A kWh / 100 km
Kokonaiskilometrit: 569 km

Arki pyörii jo samaa tuttua rundia pitkin. Veikolla yksi riemukohta on tulla noutamaan minun lounaalle. Hän tietää jo katsoa vasenta näyttöä, jossa todennäköisesti on palaveri käynnissä. Poika ilmaan, heilutus ihmisille ja “isä tulee kohta”.

Iltapäivällä jätkät ajatteli lähteä …… merirosvolaivapuistoon! Tämän paikan säähän on vielä hieman tottelemista. Pihalla tuntui siltä, että voisi laittaa shortsit päälle – aurinko paahtaam sitten tuli pieni tuuli ja hyytävä kylmyys, ehkä pitkähihainen mukaan olisi sittenkin se oikea valinta. Merirosvolaivapuistossa oli armoton auringonpaiste. Shortsit olisi ollut se oikea varustus, eikä sitä viilentävää tuulta ollut missään – onneksi en pakannut pitkähihaista mukaan.

Useampi testi osoittaa, että kestän aurinkoa taas vanhalla tavallani – eli muutun valkoisesta punaiseksi käymättä ruskean kautta. Aurinkoallergia/herkkyys on siis taklattavissa syömällä betakaroteenia \o/.

Puistossa hokasin myös mielenkiintoisen yksityiskohdan liittyen kännykkäliittymiin. Meillä Suomessa on nopeusrajat ja rajattomat datamäärät, täällä on datamäärät ja rajoittamattomat nopeudet. Minulla on 2. SIM korttina Telian SIM kortti, jolla on koko ajan hyvä kuuluvuus ja usein 4G verkko saatavilla. Se on halvin mahdollinen Telian liittymä, missä on hitain mahdollinen yhteys. Täällä… täällä siinä on 11GB datamäärä rajoitus, johtuen roaming tilanteesta, mutta ei nopeusrajoja! Hyvä kuuluvuus, ei nopeusrajoja == voitto. Siirsin datayhteyteni 2. SIM päälle.

Johtuen telttailusta ja pakottavasta tarpeesta olla varmoja hyvästä yöpaikasta, joudumme suunnittelemaan matkoja pidemmälle kuin seuraavaan viikonloppuun. Käytännön minimi on kaksi viikkoa. Tänään suunniteltiin puolentoista viikon päästä olevaa viikonloppua. Kaupunkiloma olisi edessä, hotelliyötä väliin. Koitamme tasapainoilla telttaöiden ja hotelliviikonloppujen kanssa. Aina välillä “pientä luksusta”. Suurin haaste on suunnitella riittävän vähäinen määrä tekemistä.

Täällä kelit ovat olleet lämpimät jo parin päivän ajan, joten tänään illalla lähdettiin jätskille. Reissusuunnitelmat tehtiin pyörän päällä ja jätskin äärellä.

Leave a Reply