Toinen seikkailupäivä, suomuseo

2023-06-04

Ajoaika: N/A
Sähkökilometrit: N/A
Keskikulutus: N/A l / 100km
Sähkökulutus: N/A kWh / 100 km
Kokonaiskilometrit: 569 km

Aaahhhh. Laiska sunnuntaiaamu. Nukuimme niin pitkään kuin pystyimme – ihan kaikki, sitten kuin pienin energiapatteri heräsi me kaikki nousimme. Hän oli täynnä kahjoa energiaa.

Päivän suunnitelma oli yksinkertainen: Aamupäivällä merirosvolaivaa, iltapäivällä suo museota.

Merirosvolaivalla Veikko suoritti seuraavan kiipeilyhaasteen. Merirosvolaivan verkkotikkauden kautta kiivettiin laivaan. Koska pienen miehen mitta ei riitä kunnolla verkkotikkailta puomille, isä oli paikalla antamassa käsille lisäkiinnityspisteen – varsinaisen kiipeilytyön teki poika itse – mukaan lukien puomilla tasapainoilun.

Tällä reissulla osa blogin tapahtumista on saneltua lähellä sitä hetkeä. Kehittelin itselleni puheesta tekstiksi viritelmän. Siinä on kello, palvelin, bash & python-koodia ja pilvipalvelua käytössä. Olen käyttänyt sitä nyt muutaman viikon ja alan tajuamaan, että tajunnanvirta on hyvin vaikeasti ymmärrettävää. Jos vaan puhuu muistiinpanon, sitä saa oikeasti koittaa purkaa kun sen kuuntelee uudestaan. Järkevän äänimuistiinpanon tekeminen näyttää olevan taito.
Olenkin siirtynyt jo miettimään tuleeko tästä järkevä muistiinpano, samalla kun valmistaudun puhumaan kellolleni. Jostan syystä näppäimistöllä / kynällä tehtynä muistiinpanot on koherintimpia, ehkä kyseessä on median hitaus tai sitten sekin on opittu taito.

Iltapäivän museo oli hitti monella tapaa. Ensinnäkin tuohon suuntaan oleva kylä – näitä ei kyllä oikein erota toisistaan mikään selvä raja, on kivemman näköinen. Tulen menemään sinne Veikon kanssa, tutkimaan alueita, löytämään uuden leikkipuiston. Museokäynti oli vauhdikas, tekstejä ei ehtinyt kääntelemään suomeksi. Pientä miestä piti vahtia koko ajan ja silti meinasi käydä hullusti parikin kertaa.
Kohokohdiksi mainittakoon suossa(?) kävelyn, sekä ulkoilma osuus museosta, jossa oli mahtavia laitteita, keppihevosia, liituja ja puujalat. Mitä museosta opittiin? Ilmeisesti tämä alue on ollut tosi iso alue turpeen nostolle. Sitä on ollut täällä paljon ja sitä on täältä otettu paljon. Nämä kanaalit on kai sitten suo-ojia, osa on pieniä jokia. Mene ja tiedä, ehkä tämä selviää jossain vaiheessa.

Illalla aikuiset oli aikalailla katki ja pieni mies täynnä virtaa. Virtaa koitettiin polttaa käymällä jaloittelemassa, niin että pieni mies saa pyöräillä. Törmäsimme naapuriimme, joilla on 1 kk nuorempi tyttö. Nämä kaksi potkupyöräilivät vierekkäin, peräkkäin, kilpaa ja ihmetellen. Kielimuuria on välissä heilläkin, mutta hippa ja sen variaatiot on selvästi helposti ymmärrettävissä oleva leikki ilmankin yhteistä kieltä.

Tässä oli paljon uutta, paljon kehitettävää, että viikonlopuista saadaan lataavia tai ainakin sellaisia, että vanhemmat ei ole ihan katki kun on nukutuksen aika. Kokonaiskuva on kuitenkin erittäin positiivinen, tästä tulee vielä loistava kesä.

Leave a Reply