Ensimmäinen seikkailupäivä

2023-06-03

Ajoaika: 1h 21 min
Sähkökilometrit: ???
Keskikulutus: 6.2 l / 100km
Sähkökulutus: ??? kWh / 100 km
Kokonaiskilometrit: 569 km

Aamulla heräsimme teltasta, ekä yö takana! Krista oli energinen ja valmiina seikkailupäivään, miehet olisivat seikkaileet vielä tunnin, kaksi, ehkä kolme unten mailla.

Kristan energisyys sai meidät liikkeelle hitaasti lämmeten. Aamiainen, auton pakkaus ja musiikki nosti tunnelman seikkailupäivään sopivaksi Veikolle. Veikko rutisti seikkailurotta Virgiliä (ref Danten inferno) ja matka voitiin aloittaa.

Ensimmäinen pysäkki oli teekauppa 20 minuutin päässä talolta. Sinne päästyämme Virgil oli Veikon tiukassa unihalissa. Alueella oli hyvä 4G peitto ja ilma oli hyvin viileä, joten jätimme pienen miehen torkkumaan autoon, Dormi ohjelma vahtimaan ja kävimme teekaupassa kahdestaan.

Päivän varsinainen kohde oli Kristan löytämä maatilateemainen leikkipuisto (Landerlebnis Janßen). Täällä vietettiin koko päivä poislukien päivätorkku yrityshetki. Päivätorkkujakaan ei herra meinannut pystyä ottamaan auton peräkontissa, lopulta pienet torkut saatiin käymällä tekemässä ajolenkki.

Kiipeilyä, ajamista, laskemista, ihmettelyä, auringon kestävyyden testausta. Siitä meidän päivä koostui.

Paluumatkalla minäkin jo rentouduin, soitin hyvää poppia ja mietin, että V8 pitää hankkia takaisin. Veikkokin osaa jo pyytää, että “isä lujaa”, vaikka kunnon vauhteja ei olla vielä hänen nähden menty.

Illan kruunasi jätskihetki paluumatkalla. Jätskivalintamme olivat After Eight, Creme Brulee ja toi vihreä. Jätskipaikalla toinen todella iso bonus oli vesisuihkut, jossa jo leikki kaksi lasta. Kun jätskiä oli syöty tarpeeksi pieni herra liittyi vesileikkiin mukaan.

Illalla kaikki olivat hyvin katki. Veikkokin nukahti telttaan vain tunnin häsäyksen jälkeen. Minun vastuulla oli kaiken purku ja kahdeksalta illalla olin aivan valmis menemään telttaan. Edes nuorten biletys ei häirinnyt tai saanut liikettä aikaan minussa. Tiellä meni läjä nuoria vetäen mukanaan kärryä, joka oli kuin pieni baaritiski, poppi soi ja tarjouilua on. Sitä vedettiin mukanaan ja välillä pysähdyttiin … hengailemaan baarissa?… sitten taas vedettiin sitä kärryä eteenpäin ja puhuttiin iloisesti. Kai sitä noinkin päivän askeleet saa kasaan? Sitten alkoi blogaaminen. Blogaus keskeytyi kun Veikko heräsi, juoksin telttaan herraa rauhoittamaan ja rauhotuin itsekin niin paljon, että sinne jäin.

2 comments

Leave a Reply