Valmistautuminen ekaan tutkimisviikonloppuun

2023-06-02

Ajoaika: N/A
Sähkökilometrit: N/A
Keskikulutus: N/A l / 100km
Sähkökulutus: N/A kWh / 100 km
Kokonaiskilometrit: 500 km

Kaikki arkiset rutiinit + valmistautuminen ensimmäiseen tutkimisviikonloppuun – kesän suolaan. Tässä on monta uutta asiaa mitä pitää testata:

  • nukkuminen teltassa
  • nähtävyyksien näkeminen kolmestaan
  • koko logistiikan toiminta (ruokailu, vessailu, päivätorkut yms)

Tänä viikonloppuna tehdään kaikki pienimuotoisesti. Iltapäivällä miesten tehotiimi pystytti teltan pihalle – siellä harjoitellaan nukkumista ulkona teltassa. Teltassa nukkumista on jo harjoiteltu kotona makuuhuoneessa, joten vain paikka on eri.

Olen alkanut muodostaa vihasuhdetta tuohon induktiohellaan ja sitä myöten miettinyt helloja. Olen päätynyt seuraavaan:

Kaasuhella on kuin mesimäyrä. Se ei välitä mistään, se vain kuumentaa asioita. Kaasuhella ei varoita, ei pyydä anteeksi … se vain kuumentaa asioita. Ajansaatossa opit kunnioittamaan sitä. Matkalla sormet ovat palaneet muutaman kerran pahasti, sormista ja käsistä on kadonnut ihokarvat enemmän kuin kerran, mutta nyt osaat kunnioittaa sitä. Pienikin ihminen osaa varoa sitä, liekki ja siitä lähtevä kuumuus on selvä indikaatio vaarasta. Se toimii, ihan sama mikä pannu, paperi tai muoviastia, se kuumennetaan. Laitoit huonosti levylle? Ei ole väliä – se osa mikä on tulen päällä kuumenee – joskus jopa haluat tehdä näin. Vettä tippuu kannesta? Aivan sama – asiat kuumenee. Rasvaa lentää pannulta? – Pyrotekniikkaa – ja jos et kunnioita, talo palaa.
Induktiohella taasen on … en tiedä mikä eläin luonnossa kitisee ja vaatii että asiat tehdään sen tavalla. Induktiohellalle kelpaa tasan yksi tapa – induktiohellan tapa. Astiat pitää olla just oikeita, astian pitää olla just oikealla paikalla, nappeja pitää hivellä tasan oikealla tavalla. Vesitippa, rasvatippa, ruuanlaitto saa hellan lakkaamaan toimimasta. Sitä pitää putsata ja pitää hyvänä. Kitinä ja toimimattomuus alkaa hissukseen kasvattamaan vi… harmitusta ja vihaa käyttäjässä.
Kaasuhella – kunnioitusta, induktiohella – harmitusta, vihaa ja kylmää ruokaa.

Odotan riemulla kodin kaasuhellan ääreen pääsemistä.

Mitä en odota on minun nukutusvuoroa teltassa. Pieni herra on ollut täysin kykenemätön nukkumaan kahden tunnin yrittämisen jälkeen. Vähän yli tunnin kohdalla tehtiin eka vaihto ja nyt lienee minun aika mennä taas takaisin. Voi mennä vielä monta tuntia ennen kuin uni tulee…

Leave a Reply