Captains log, star date 2

2023-05-28

Ajoaika: N/A
Sähkökilometrit: N/A
Keskikulutus: N/A l / 100km
Sähkökulutus: N/A kWh / 100 km
Kokonaiskilometrit: 500

Tänään minun hommana oli purkaa eilisen työn tulokset konkreettisiksi askeliksi ja palata kesäkotiin. Veikolla oli uuden perustaidon opettelun aloitus tänään. Päivä vietettiin kesätalolla taitoa harjoitellen Kristan kanssa.

Bremenissä kylmän burgeriaamiaisen jälkeen suuntasin takaisin Star bucksiin juomaan kahvia ja purkamaan asioita konkreettiseksi tekemiseksi.

Lounaalle lähtiessäni taisin löytää se aukion ja sen hyvän kahvilan, mikä jäi mieleen aikanaan. Aukio vaikutti todella tutulta, mikä on poikkeuksellista.

Lounaalla nautin perinteisen snitselin ja kuuntelin brittejä, joista osalla oli iho on varoittavan punainen niskasta, otsasta ja käsivarsista. Minun aurinkovalo-ongelmat näyttävät hävinneen betakarotiinia syöden, mutta en silti halua koittaa rajojani. Nautittuani lounaan hipsin takaisin Star bucksin suojaan auringolta.

Poistuessani kohti junaa puhuin ekan kerran spontaanisti saksaa. Pyysin anteeksi, kun hipaisin pyörälaukulla. WOO!

Päivän jännitys syntyi paluumatkan junasta. Jostain syystä juna ei lähtenyt liikkeelle kun piti. Aikaa kului ja juna seisoi, ihmisiä tuli lisää sisään. Alkuun ajattelin, että jäimme odottamaan jotain junaa mikä oli myöhässä. Sitten ihmisiä katosi junasta, enemmän ja enemmän. Aina välillä kuulutettiin jotain. Aloin hieman huolestua. Kyselin toiselta pyöräilijältä ja sain tietää, että silta ennen Odenburgia ei toimi, joten juna ei voi liikkua. Pyöräilijä päätti lähteä polkemaan, sillä hänellä on sähköpyörä ja hänen määränpää oli Odenburgin laitama, mihin pääsee tunnissa. Minä jäin odottelemaan, selvitin lähimmät hotellit hätämajoitusta varten, jos joudun jäämään Bremeniin. Hieman yli tunnin myöhässä juna lähti liikkeelle.

Junassa tein ensimmäisen täysin saksankielisen ostoksen. Ein bier bitte! “#¤!%!% öffnen?” “ja!” – “Drei und !”¤”!¤!¤#%” – Annoin kympin. Vaihtorahat ja olut käteen”Danke shön!”. Tämähän alkaa taas kulkea!

Tässä maassa on tänään Pfingstparty, mikä ei näkynyt Bremenissä mitenkään, mutta voi pojat … kyllä oli ihmettelimistä kun tulin Augustfehn. Juna-asema täynnä kännistä nuorta – täynnä. Olin hieman hämilläni ja puskin massasta läpi. Matka Barsseliin oli yhden jättimäisen festarialueen läpiajoa. En tajunnut alkuunottaa kuvia, räpsin jotain pientä pyöräillessäni. Täällä on bussilasteittain sakkia. Ihmisiä on joka lävessä ja reiässä ja melkoinen osa on kännissä kuin suomalainen juhannuksena. Kesätalollakin kuulee popin, Kristan raporttien mukaan etkot alkoi aamulla. Poppi soi vieläkin kun tätä kirjoitan.

Leave a Reply