Raha haisee

2023-05-23

Ajoaika: N/A
Sähkökilometrit: N/A
Keskikulutus: N/A l / 100km
Sähkökulutus: N/A kWh / 100 km
Kokonaiskilometrit: 500 km

Uusi päivä, paremmin toimiva aamurutiini. Tällä kertaa perheen heittäminen makuu/työhuoneesta vaatii extra vartin kun pieni mies halusi lukea asvalttikirjaa isän kanssa.

Eka ilta tarjosi viihdytystä traktorien kera, mistä voi päätellä että olemme peltojen ympäröimänä. Eilen ja tänään ympärillä olevat pellot on käännetty ja nyt täällä tuoksuu raha kun menee ulos tai avaa ikkunan. <3

Veiko aamupäivä Kristan kanssa piti sisällään juoksupyörälenkin, jonka aikana bongattiin lampaita ja kukkia. Omalla potkupyörälläkin jaksettiin mennä lehmille asti. Lehmille asti on … jonkun matkaa johonkin suuntaan, luulisin. Itse en muista havainneeni lehmiä tai lampaita lähimaastossa.

Iltapäivällä miehet olivat taas tiiminä tekemässä asioita. Iltapäivisin sattuu ja tapahtuu enemmän, koska on iltapäivä. Veikko odotteli isän valmistautumista iltapäivän kauppa & leikkipuistoreissulle. Valmistautumiseen kuului kahvin hörppääminen sisällä. Suomalaista kahvia nauttiessani kuulen keittiöön vaimean “Apu! Apua! Apu!” huutoa. Pihalta löytyy poika tiilipinon päältä. Hän ei pääse alas ja tarvii apua. Onnittelut kiipeilysuorituksesta ja maahan nosto.

Tässä kohtaa paljastuu, että ulko-ovemme on mahdoton avata ulkopuolelta ilman avainta. Meillä on käynyt säkä oven kanssa, sillä avaimet on ollut sisäpuolella monta, monta kertaa. Tänään ovi meni ekan kerran oikeasti kiinni, jolloin sitä ei saa ilman avainta ulkopuolelta auki. Kerron tätä Kristalle ja päivittelemme asiaa, kun huomaamme, että pieni mies on päättänyt aloittaa pyöräreissun. Poika pyöräillyt omatoimisesti tien reunalle saakka. Huutamalla saan pojan huomion ja ohjeistan pysymään poissa tieltä. Tie on onneksi todella harvoin autoja ja sen nopeusrajoitus on 30 km/h. Siinä vaiheessa kun olen tiellä pyöräni kanssa, poika on potkinut runsaasti eteenpäin. Tielle on 130 metriä, kun sain hänet kiinni hän oli 200 metrin päässä. Tämä rohkea, itsenäinen toimi aiheuttaa vastatoimia vanhemmilla. Vapaa potkupyöräetu loppui tähän iltaan.

Leikkipuistossa pääsin antamaan pojalle rohkaisuja tyttöjen suhteen. Tänään koohelluskaveriksi löytyi tyttö, joka jonkin ajan kuluttua meni äitinsä luo. Tytön käskyttäminen takaisin suomeksi ei tuottanut haluttua tulosta, joten neuvoin poikaa menemään hakemaan tytön kädestä pitäen. Nuori mies lähti ohjeistuksen mukaan tytön luo, mutta kantti loppui kesken joitakin metrejä ennen maalia. Onneksi tyttö ymmärsi eleen ja palasi vielä hetkeksi juoksu- ja trampoliinileikkeihin.

Leikkipuisto reissumme päättyi varustelun hajoamiseen. Kesken merirosvolaiva kiipeilyjen minun toisen kengän korko putosi :-O. Päätin, että palaamme kotiin vaihtamaan isän kengät. Paluumatkan pieni mies potkutteli potkupyöränsä kanssa itse kesäkotiin saakka. Potkuttelumatka oli siis 1.6 kilometriä ja otti aikaa puolituntia. Suunnittelen kovasti polkupyörän hankkimista, sillä hän tasapainoilee ja huruttelee pyörällä eteenpäin hyvinkin sujuvasti.

4 comments

Luin ensin et 16km matkaa leikkipuistosta 😁 ajattelin et on kova pieni mies polkemaan!!

Leave a Reply