Uudet kengät

2023-05-24

Ajoaika: N/A
Sähkökilometrit: N/A
Keskikulutus: N/A l / 100km
Sähkökulutus: N/A kWh / 100 km
Kokonaiskilometrit: 500 km

Arkea. Sitä on tarjolla ja se on ihanaa. Herää, jumppaa, aamiainen – ei sittenkään, yllättäen aikaisin herännyt poika, töitä ja kylmä aamiainen jossain kohtaa töiden lomassa.

Induktiohella näyttää muuttaneen taktiikkaa. Nyt se antaa pari kertaa päivässä varoittavan piippauksen, mutta jatkaa toimintaansa hellana…. Koko laite epäilyttää. Onneksi kotona on avotuli.

Lisää arkea, myös Veikolla ja Kristalla, ja sitten koittaa iltapäivä, jolloin arki lyö pienempää silmään ja alkaa kiihdyttämään. Aamupäivän myös Veikon kesäkengät osoittautuivat käyttökelvottomiksi – saappaat on puhdasta kultaa pienen miehen mielestä ja toimivat aikuisten mielestä, mutta eivät voi olla koko kesän jalkineet. Niinpä tänään miespuoliset suuntasivat läpi kaupungin toiselle laidalle kenkäkauppaan.

Kristalta oli tullut ohjeistus (yksiväriset, saa itse jalkaan, pysyvät jalassa). Vastaanlaittamisen, neuvottelujen ja löydön jälkeen Veikolla oli jalassa uudet lenkkarit, joita hän halusi pitää jalassa, joiden jalkaan laittaminen ei sisältänyt huutoa ja vastaanpanemista ja jotka isän tulkinnan mukaan ovat lähes yksiväriset, saa itse pois jalasta, pysyvät jalassa eikä vilkkuvaloja ollut explisiittisesti kielletty. Kuva kengistä, puhelu, jossa valot jätettiin mainitsematta ja ostopäätös oli saatu kasaan. Miehet olivat tyytyväisiä ja valmistautuivat esittelemään kengät periaatteella “anteeksi saa helpommin kuin luvan.” Sitten isälle kengät:Veikko oli vahvasti mukana tukemassa ja kannustamassa. Yhdet otettiin hyllystä, koitettiin jalkaan ja todettiin hyväksi – yhteistuumin.

Uudet kengät käytiin tyypppaamassa leikkipuistossa. Alan havaitsemaan tässä kuvion… pelkään, että leikkipuistoihin ei tule variaatiota kauheasti. Uudet kengät pysyivät jalassa paremmin kuin saappaat, eikä päivänvalossa valoja edes huomaa.

Illalla otimme koko perheen iltalenkin katsomaan lehmiä ja lampaita. Veikko meni lujaa edessä potkupyörällään ja minä kävelin sisään uusia kenkiä. Reitin mitta yllätti allekirjoittaneen pahasti. Toinen kengistä hinkkasi hieman, joten välttääkseni isommat rakkulat kävelin paljan jaloin kotiin kilometrin verran. Pitää hieman pehmentää toisen kengän takalaitaa tjsp.

Leave a Reply