Moin

2023-05-22

Ajoaika: N/A
Sähkökilometrit: N/A
Keskikulutus: N/A l / 100km
Sähkökulutus: N/A kWh / 100 km
Kokonaiskilometrit: 500 km

Ensimmäinen arkipäivä uudessa sijainnissa. Saimme testata toimiiko kokonaisuus. Miehinen aamutiimi heräsi viideltä aloittamaan joogaharrastuksen taas, paikat ovat jo riittävän jumissa. Kuudelta heräsi loput perheestä, jotka hellästi heitettiin ulos makuu/työhuoneestani, sillä työpäiväni alkoi.

Siinä missä minä naputtelin töitä menemään, Krista ja Veikko viettivät aamupäivän aikaa yhdessä. Aamuun kuului lenkki/kärrykyyti pitkin lähiteitä pienessä sateessa.

Yhdeltä töistä perheen yhteinen lounas, josta pienimmän pitäisi lähteä päivätorkuille. Tämä osuus ei mennyt aivan toivotusti ja eräs pieni mies päättyi lopulta skippaamaan päiväunet.

Iltapäivällä taasen miehet pitivät yhtä, Kristan harjoitellessa kappaleitaan. Miesten agendalla oli paikallisen 4G yhteyden hankkiminen. Se osoittautui yllättävän haasteelliseksi. Olemme tällä kertaa niin pikkuriikkisessa kaupungissa, että täällä olevalla puhelinliikkeellä ei ollut prepaid SIM-kortteja enää myynnissä – ne kun eivät olleet myyneet juuri lainkaan. Viikonloppuna minulla on edessä Bremen reissu, mistä täytyy hankkia varayhteys tälle reissulle.

Tästä hutilyönnistä tippaakaan lannistumattomana menimme lähimpään kauppaan ostamaan ruokaa, joiden kanssa oli pakko palata kotiin kulkematta leikkipuiston läpi. Tämä vankilakortti oli pikkasen liikaa pikku pelajaalle, joka päätyi pysymään peräkärryssä ja lopulta vasta ruualla ja lupauksella leikkipuistosta saatiin sisälle syömään päivällinen.

Alkuilta menikin sitten siellä leikkipuistossa toisen pojan kanssa riehuen. Hiekkaa, vettä ja kenkiä lensi leikkien tiimellyksessä.

Saksani on … huonolla hapella. Bitte, tankeshön, … errhum, jotain. Olen aloittanut jo välittömät korjaustoimet ja samantein opetellut uuden saksalaisen sanan Moin! Täälläpäin näemmä tervehditään sanomalla MOIn, se n on tosi hiljainen, niinpä suamalainen MOI menee täydestä. Luulen, että Veikkokin oppii tuon verta saksaa, pelkään että hän oppii enemmän kuin minä.

Se induktiohella on nousemassa arkkivihollisekseni. Tänään kesken pihvin paiston se alkoi piippailemaan ja kun se on alkanut piippailemaan se piiip piip piippailee kunnes on saanut tarpeekseen. Vie pannu pois – piip. Paina nappeja (eivät reagoi) – piip. Anna sen olla – piip. Laita pannu takas – piip. Luovuta – piip ja jossain kohtaa arvon laite päättää että nyt on piipattu riittävästi. Onneksi leivänpaahdin on vanhaa kunnon tekoa ja toimii luotettavasti – ilman mitään piippiä.

Leave a Reply