Päivänsäde ja Menninkäinen -menetelmä

2023-05-21

Ajoaika: N/A
Sähkökilometrit: N/A
Keskikulutus: N/A l / 100km
Sähkökulutus: N/A
kWh / 100 km
Kokonaiskilometrit: 500 km

Aamiainen oli kohtuullisen hallittua kaaosta. Tavarat on luonnollisesti hukkateillä, laitteet uusia ja pieni mies tarjoaa arkikaaosta liki koko ajan.

Huomioita laitteistosta:
Kahvinkeitin on vanhaa hyvää mallia – pysyy päällä tuomiopäivään saakka – juuri niin kuin haluan.
Meillä on induktiohella käytössä, näistä on aikaisempaakin kokemusta – eikä välttämättä positiivisia – Ranskasta. Tällä kertaa tehoja löytyy, mutta ainakin yksi kattila on sellainen mikä ei toimi missään ja välillä yksi levyistä on vaikea saada toimimaan. Tässä kohtaa täytyy todeta, että avoin tuli keittiössä on vaan niin paljon parempi tapa valmistaa ruokaa. Se on hyvin helposti ymmärrettävissä ja kaikki kuumenee, niin valurauta, muovi kuin alumiininen astia – lämmitys ei ole ongelma. 🙂 Ainut piippaus tulee palohälyttimestä ja senkin syy-yhteys on helposti ymmärrävissä ilman ohjekirjoja. Toista oli tämän induktiohellan piippauksen kanssa, ilmeisesti sille ei saa jättää kattiloita lepäämään jälkilämmöllä, tiputtaa raakaa munaa tai joku paha henki valtasi sen.

Päivän päätavoite oli asettua kodiksi, mikä tarkoittaa erityisesti työhuoneiden rakentamista. Työhuoneiden sijantia päätettäessä käytimme “Päivänsäde ja menninkäinen” -menetelmää: “Toinen valon lapsi on ja toinen yötä rakastaa”. Työvälineet määrittävät toivotun valon määrän 🙂

Työpisteet on nyt rakennettu, minun työpisteeni tuntuu aika ergonomiselta, Kristan aika valoisalta ja “dempatulta”. Nettiyhteys näyttää vakaalta ADSL:tä. Oma extender laajentaa verkon kattamaan hyvin koko talon. Arki kertoo kuinka vakaa se on. Mitään isoa datan siirtoa oman nettiyhteyden kautta ei kannata tehdä, elämä netin puolesta on kuin … vuosikymmen sitten kotona. Ja tämä on hyvä yhteys! 4Gn nopeudet on surulliset, silloin kun 4G on saatavilla. Useimmiten olen edgen varassa. Kaikki pitää laittaa offline tilaan, kartat, käännösohjelmat, musiikki. Lähtökohta on, että datayhteyksiä ei ole. <3 Saksa.

Kuten aikaisemmin, oma liittymäni hädintuskin kuuluu talossa, mutta tällä kertaa puhelin osaa hyödyntää WLAN-verkkoa puheluiden tekemiseen, joten ei tarvitse turvautua viritelmiin, että puhelimella pystyy vastaanottamaan tai soittamaan puheluita.

Varsinaisten tavoitteiden jälkeen oli aika tehdä asioita, joita pienin seikkailija halusi. Äidin kanssa käytiin pyöräreissulla, jonka aikana bongattiin muunmuassa Ruohonleikkuri, josta varoitettiin ja joka ylpeänä kantoi Saksan lippua.

Miehet keskenään tutustuivat puun oksien rajattomaan riemuun: isä voi vuolla niitä ja pienempi mies voi hakata niillä asioita, voi miekkailla toisten kanssa, niitä voi syödä – rajatonta riemua.

Iltapäivällä oli perheen ihka ensimmäinen pyöräreissu Barsseliin. Kaikki kolme pyöräilivät, Veikko tosin potkupyörällä, Barsseliin leikkikentälle.

Illalla päivällisen jälkeen talossa pauhui poppi ja miehet olivat hyvin riehaantuneina, taloa pitkin juostiin, rappusilla tanssittiin, Veikkoa huudatettiin: “Onko huomenna päiväkotipäivä?” – “EI!!!”

Leave a Reply