Perillä

2023-05-20

Ajoaika: 2h 23 min
Sähkökilometrit: 32 km
Keskikulutus: 8.5 l / 100km
Sähkökulutus: 0.1 kWh / 100 km
Kokonaiskilometrit: 500 km

Tänä aamuna kuski sai nukkua tunnin pidempään kuin muut, mikä tuli todella tarpeeseen, yö kun tahtoi jäädä vähän lyhyeksi.

Aamiaista, leikkipuistoa ja uudelleenpakkausta. Eilinen kokemus purjeen kanssa laittoi minut miettimään voisinko sitoa pressun toisin – tarkoitus on kuitenkin suojata sitä kankaista Veikon peräkärryä. Onnistuin pudottamaan purjeen kokoa merkittävästi, ainut jännittävä tekijä oli usean kiinnityspisteen menettäminen.

Ajopäivän ensimmäinen etappi oli maatalopuoti tjsp – saksalainen keksintö. Sieltä ostettiin suurin osa tulevan viikon ruuista ja sitten, tietenkin, tutustuttiin hyvä tovi heikkalaatikkoon ja keinuihin. Syötyämme aloimme päivän varsinainen ison siirtymän – jotenkin kello oli jo lähempänä kahtatoista kun vihdoin pääsimme liikkeelle.

Purjeen pienennys oli erittäin onnistunut toimenpide. Auton ajo-ominaisuudet paranivat merkittävästi! 130 km/h on maksimit, mitä suksiboxin ja pyörätelineen kanssa saa mennä. Vain parissa kohtaa ja lyhyehkön hetken verran testasin, ihan vaan varmistaakseni, että auto kulki mukavasti ainakin 160 km/h ja vain kerran jäin kiinni tästä vauhdittelusta.

Barssel vaikuttaa erittäin idylliseltä kaupungilta. Pyöräreittiä löytyy ja pöyräilijöitä menee koko ajan. Traktoreita on paljon ja vettäkin löytyy. Täällä ensimmäinen pysäkki oli ruokakauppa, jossa viskivalikoima oli rajattu, mutta ah, niin ihanan halpa. Kun kaikki tarpeellinen ja tarpeeton ruokatarvike oli ostetuna oli aika tutustua hieman kaupunkiin ja …. kaupungin leikkipuistoon. Luulen, että tänä vuonna kierrämme vähemmän kirkkoja ja museoita, niiden sijaan todella paljon leikkipuistoja sekä hiekkalaatikoita. Toivottavasti niissä on runsaasti variaatioita.

Illan viihdykkeestä vastasi heinän kerääminen viereseltä pellolta. 4 tai 5 viisi raktoria ja yksi puimuri tarjosi pällisteltävää ihan iltatoimiin saakka.

Talo itsessään vaikuttaa hyvältä, tekniikka pelaa, tilaa löytyy. Asetumme huomenna enemmän taloksi, tänään tavoite oli päästä sisään ja tyhjentää auto.

Leave a Reply