Matkaan!

2023-05-18

Ajoaika: 2h 20 min
Sähkökilometrit: ??
Keskikulutus: 8.8 l/km
Wattikulutus: 2.8 kWh/100km
Kokonaiskilometrit: 196 km

*wrzzz* *wrzzz* ranteessa, kello on 6. Pieni torkku vielä… Ei armoa, Krista on jo hereillä. Miehet kerääntyvät yhden peiton alle torkkumaan ja protestoimaan… Aamiainen päättyi nopeasti perheen pienimmältä. Flatcap päähän, saappaat jalkaan, reppu käteen ja “Veikko ulos!”, kello on 7 aamulla ja poika istuu autossa omassa tuolissaan. Harmaa matkarotta, Virgil, on tiukasti sylissä. Nyt odotellaan ja katsellaan kun autoa pakataan. Valitettavasti isän arvio on, että tässä menee vielä puolitoista tuntia ja nähtäväksi jää miten pieni mies jaksaa. Onneksi Virgilin häntä toimii hyvänä lakuna.

Puolen tunnin odottamisen jälkeen pienen miehen kärsivällisyys on loppu, vieläkään ei ole lähdetty ja aikuiset yhä pakkaa. Lopulta ehkä vartin mittaisen draaman jälkeen pieni mies oli takaisin autossa odottamassa, tutkimassa ja purkamassa omaa reppuaan.

Sillä välin allekirjoittanut mietti virittäessään pressua pyörien päälle, että minkäköhänlaisen ilmasiepparin olen tekemässä ja miksen opetellut tekemään kunnon kuormasolmuja. Nyt olisi tosi hyvä hetki osata tällaista.

Lopulta vähän jälkeen yhdeksän talo oli lähtötarkastettu, pieni mies oli ollut autossa yksin tyytyväisenä liki kaksi tuntia. Tämän seurauksena autossa oli vilkku päällä ja yksi kappale kellon latureita oli hukkateillä. Pikku autoja löytyi vielä tunteja myöhemmin erinäisistä koloista.

Kaikki reissut alkavat jostain ja meidän reissu alkoi leikkipuistolla. Saukonojan leikkipuisto oli ensimmäinen pysäkki, siellä osa ravitsi itseään, osa poltti energiaa ja osa teki kaikkea tätä. Lopulta oli aika jättää Turku taakse ja siirtyä kohti Helsinkiä sekä laivaa. Tänä vuonna leikkaamme laivalla suoraan Saksaan. Ruotsin läpi ajo jätetään väliin.

Ajoreissu Helsinkiin oli niin kuin ennen vanhaan, poppi soi ja autossa puhutaan mukavia. Ainut poikkeama oli se, että takapenkillä oli pieni mies nukkumassa.

Ensimmäinen kenttäruokailu autossa, jonottaessa laivaan onnistui erittäin hyvin. Logistiikan kanssa pitää olla erittäin tarkkana, pienikin virhe maksaa ison suttaamisen ja siitä lähdetään hyvin helpolla huonosta huonompaan.

Laivaosuus meni kuten aikaisemmissakin reissuissa: hyttiin, pallomereen …. ja lisää pallomerta, sitten ruokaa, pallomerta, ruokaa ja nukkumaan. Vain yksinäinen blogaaja jatkaa kun kello on kymme… kahdeksan illallla.

Leave a Reply