Viimeinen vaelluspäivä

2019-08-08

Ajoaika: N/A
Sähkökilometrit: N/A
Keskikulutus: N/A
Kokonaiskilometrit: 8261 km 
Tänään oli minun vuoro käydä noutamassa aamujoogan jälkeen eväsleivät päivän vaellukselle. Puoli seitsemän aikaan tehtaan työntekijät on jo sorviensa äärellä tekemässä töitä, samoin kuin rakennusfirmojen työntekijät. Olin lievästi yllättynyt, että nuo arjen sankarit olivat jo nyt töissä. Aamutepastelu oli tästä huolimatta rauhallinen ja hiljainen. Ilmeisesti työpaikkaliikenne tapahtuu tässä kylässä ennen puolta seitsemää.

Päivän vaellusreitiksi valittiin lyhyempi, mutta vaativampi “expert” tasoa vaativa reitti. Ajattelimme, että siinä on sopivasti tekemistä ja sekin reitti käy Wolpachin linnarauniolla. Olemme parin päivän vaelluskokemuksella nousseet suvereenisti expert-tason vaeltajiksi. Rykäisimme reitin haastavimman osuuden heittämällä. Reitin haastavin osuus oli, ehkä 200 metrin pätkä, missä nousua oli jopa 20%. Tämä oli asvaltoitu pätkät tietä. Onneksi olimme kasvattaneet vaikeuskerrointa itse, sillä tämä reitti ei ollut luokiteltu oikein. Minun vaelluskenkien pohjat hajosivat osiksi tällä osuudella. Jo lähdössä toisen kengän pohja irvisti, mutta käytin kenkiä silti. Otin varakengiksi five fingersit mukaan. Kengät kestivät loppuun saakka, vaikka viimeisen kilometrin verran niistä lähti iloisia ääniä jokaisen askeleen kohdalla. Kengät oli kolme vuotta vanhat vasta, joten atomeiksi hajoaminen ei ollut käyttökuorman vuoksi hajoamista. Pitää hankkia paremmat kengät ensi kerralla, armeijan maihareita on mietitty hyvinä kestävinä vaihtoehtoina.

Vaellusreissusta otettiin pieni taukokylän leipomokahvissa, josta olin aamulla hakenut eväsleivät. Siellä tuli vietettyä tunti tai kaksi auringonpaisteessa jäätelön ja kahvin kanssa. Suunnattomaksi pettymyksekseni tänään tarjoilija ei tehnyt samaa virhettä kuin eilen. Eilen tilasin jäätelöä ja kahvin, sain piirakan ja kahvin. Koitimme sanoa, että tämä ei näytä tilaamaltani jäätelöltä, johon todettiin että sekin tulee vielä. Ihmettelimme kovasti, mietimme, että näinkö pahasti me ymmärrettiin väärin mitä tilattiin, oliko se piirakka jäätelöllä, eikä jäätelöannos? Noh, lusikoidaan naamaan. Kun olin ehtinyt aloittamaan tarjoilija tuli jätskini kanssa ja pahoitteli virhettä. Jouduin maksamaan vain jäätelöstä ja kahvista 🙂

Vaellusreitti päätyi vesialtaalle. Täältä kaupungista on löytynyt muutama kappale näitä vesialtaita. Näihin on tehty askeleet sisään ja ne on kahluu syvyisiä. Niinpä, kuumana päivänä, otimme kengät pois ja laskimme jalat “virkistävän viileään” veteen. Emme kokeneet mitään merkittävää muutosta jaloissamme kohtuu mittaisenkaan lilluttelun jälkeen.

Loppuiltapäivä ja ilta tuli vietettyä pakaten ja katsoen seuraava James Bond-leffa. Olemme yhä “matkalla”, liki vuoden jälkeen, kaikkien Bond-leffojen läpikatseluoperaatiossamme. Tänään oli edessä The Living daylights / 007 Vaaran vyöhykkeellä. Tähän päivään päättyy myös meidän lomailuosuus, nyt alkaa reissaaminen takaisin Suomeen. Huomenna takaisin Bad Salgaulhun.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "deleted_client",
  "error_description": "The OAuth client was deleted."
}
See here for documentation.

Leave a Reply