Sateinen päivä Freiburgissa

2019-08-07

Ajoaika: 2 tuntia, 27 minuuttia
Sähkökilometrit: 57 (48% matkasta)
Keskikulutus: 5.85l / 0.6 kW per 100km
Kokonaiskilometrit: 8261 km

Tänään alkoi sataa heti aamusta. Tiesimme tämän ja siksi tämä päivä olikin valittu Freiburg päiväksi. Kaupungissa on helpompi viettää sateinen päivä kuin metsässä vaeltaen.Kylki on taas selvästi havaittavissa, jossain tilanteissa jopa yllättävän hyvin. Suomessa ensimmäisiä asioita tulee olemaan lääkärissä käynti.

Freiburg keikkamme ensimmäinen piste, normaalista poiketen, ei ollutkaan roskaton kauppa vaan käytettyjen vaatteiden kauppa. Krista vietti siellä hyvin tuotteliaan aamupäivän, siinä missä Juha työsti GTD:tä ja otti hyvät torkut autossa takaosassa – tyynytkin oli kerran mukana :D.
Erittäin onnistuneen aamupäivän jälkeen siirsimme auton parkkiin ja lähdimme syömään. Ruokapaikkana oli harvinaislaatuinen siinä mielessä, että se täytti kummankin vaatimukset. Se oli Kristan etukäteen valitsema ja aivan sattumalta täytti myös ryhmämme kulinaarin kriteerit eli oli ensimmäinen ravintola mikä tuli vastaan parkkihallista noustaessa. 
Roskaton kauppa olikin heti lounaan jälkeen listalla.

Roskattomien kauppojen expertti antaa tälle kaupalle arvosanan 8, asteikolla 4-10. Ei irtoviskiä, eikä löytynyt irtona kuivattua meloonia, mutta löytyi yllättäen irtotofua – jopa kolmea eri tyyppiä. Valikoima laaja, tunnelma normaali, ei mitään panttihärdellejä, pääsimme kesän ylimääräisistä lasipurkeista eroon. Ei paras, ei edes palkintopalleilla, mutta perushyvä. Ryhmän ei-experteiltä ei kannata kysyä mielipidettä, ne pitää paikkaa loistavana kuiteskii…

Hotellimme Wolfachissa on mielenkiintoisen rajoittunut. Emme saaneet pyykkiä pestyä siellä, joten Juhan listalla oli pyykin pesu Freiburgissa. Pesula oli valittu läheltä roskatonta kauppaa ja se oli juuri sellainen kuin voisi luulla nimestä “Wash and Art”. Ensinnäkin, paikka oli puhdas ja erittäin mukava käyttää, toisekseen valokuvataide seinillä olisi pitänyt taiteesta välittävän henkilön pyykin pesun verran kiireisenä. Minä taasen naputtelin tietokonetta, ihmettelin PCAP:ia ja autoin kaveria sen sivuston murron kanssa. Nyt ollaan jännän äärellä, jotain hyvin mystistä tapahtuu tuon sivuston kanssa. Pyykin pesun kanssa ei kulunut riittävän kauan aikaa, joten heitin ne vielä kuivuriin kuivumaan, jotta ehdin naputella hieman lisää. Krista luki koko ajan onnellisena kirjaa samaisessa pesulassa 🙂

Kaiken pakollisen jälkeen meille jäi vielä hyvin energiaa ja tunteja jäljelle, joten lähdimme kävelemään pitkin sateista Freiburgia. Vanhassa kaupungissa on avoimia “ojia” kaikkialla ja niissä virtaa vesi, erityisesti näin sateella. Monessa paikkaa oli myytävänä pieniä puuveneitä narunpäässä. Näitä puuveneitä näkyi sitten ojissa lasten vetäminä. Erittäin mukavan oloista ajankäyttöä :). Kaupungin kirkko oli vakuuttava, eryisesti sisääntulo, mistä otin panoraamakuvan. Panoraamakuva ei toiminut, eikä tee oikeutta sille mahtavuudelle mikä se sisääntulo on. Kuuden jälkeen seurue oli käyttänyt jo kaiken energiansa ja pysähtyi lopulta kahvilaan lataamaan itseään ennen ajomatkaa takaisin hotellille. Tässä kohtaa huomasimme, että kaikki tärkeät paikat roskaton, pesula ja illan kahvila olivat kaikki saman kadun varrella. Lounasravintola ja pankkiautomaatti – tärkeitä nekin, oli tämän risteävällä kadulla. Kaikki tärkeät kohteet oli lopulta kahden korttelin päässä toisistaan :D. Ei ihme, että aamupäivällä ehdittiin nopeasti hoitamaan kaikki pakolliset asiat.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "deleted_client",
  "error_description": "The OAuth client was deleted."
}
See here for documentation.

Leave a Reply