Stuttgart

2019-07-13

Ajoaika: 2 tuntia, 55 minuuttia
Sähkökilometrit: 83 km (59%)
Keskikulutus 4.0l / 3.5 kW per 100km
Kokonaiskilometrit: 6470 km

Aamujoogat. Tänään ei mitään uutta merkittävää saavutusta. Rauhallisen aamun ja pakkauksen jälkeen ryhmä katseli taivaalle, tunnusteli fiiliksiä ja päätti lähteä läheiseen luostariin kahville pohtimaan mitä tehdä. Taivaallisen marenkiraparperikakun äärellä kehitimme uuden suunnitelman päivälle. Menemme takaisin kämpille, koska kummallakin hampaankolossa juttuja, toisella koodi toisella kappaleita. Syömme kämpällä lounaan ja lähdemme klo 12.00 roskattomaan kauppaan ja sitä kautta Stuttgartiin.

Roskaton kauppa osoittautui pieneksi taivaaksi. Täällä on ihan kaikkea, useita erilaisia murojakin! Tahinia irtona? GINIÄ?! Paras… roskaton.. ikinä! Suunnattoman vessahädän motivoimana Juha poistui liikkeestä ennen kuin mitään saatiin ostettua. Vessaa etsiessäni löysin “IRTOVISKIÄ” (!) (!) myyvän liikkeen ja hyvän kahvilan, jossa oli OK vessa. Kirmasin takaisin roskattomaan auttamaan Kristaa kaupan hyllyjen tyhjentämisessä. Vasta kun olimme ostaneet kaikkea tarpeellista, kuten jumalattomasti “hammastahnatabletteja” (Kristan tämän vuoden tuliainen itselleen), kerroin seuraavasta paikasta – kaupasta, mikä myy viskiä omaan pulloon! Meillä ei ole omaa irtopulloa alkoholeja, koska tällaista emme ole oppineet mitään Italiasta tai Ranskasta. Nyt meillä on oma 250 ml irtopullo nesteiden viskien ostoon. Täältä löytyi kahta erilaista uutta saksalaista viskiä – nyt meillä on kahta uutta erilaista saksalaista viskiä. Tässä kohtaa kesää olemme maistelleet kolmea eri saksalaista ja saldo reissun lopuksi tulee olemaan ainakin neljä :). Samalta kadulta löytyi vielä teekauppa, mistä sieltäkin sai roskattomasti tuotetta! Olemme täysin myytyjä tälle kaupungille. Voisimme muuttaa tämän lyhyen shoppailun jälkeen Reutlingeniin!

Stuttgartiin tutustuminen aloitettiin menemällä Fernsehturm Stuttgart. Täältä oli hyvä ihailla Stuttgardia yli 140 metrin korkeudessa. Se ei ole kovin kaunis kaupunki. Ilmeisesti 45% tästä kaupungista tuhoutui toisessa maailmansodassa. Tornilla vietimme päivän kolmannen kahvitauon. Nautimme kahvista ja ihmettelimme minne majoittuisimme tänä yönä. Tornin jälkeen oli luvassa kävely Birkenkopf “Monte Scherbelino” (Trümmerberg) vuorelle. Kyseinen vuori/mäki on 40 metriä korkeampi tänä päivänä kuin 1900 luvun alussa, koska paskaksi pommitetut rakennusten jäänteet siirrettiin vuoren päälle. Sinne tehtiin pieni muistoalue. Ehdimme ottaa selfien mäen päällä ennen kuin ryhmä naisia (ja yksi mies) pyysi meitä ottamaan kuvan heistä. Otin ryhmäkuvan, joka oli niin kaunis, että se repii kyyneleita katsojan silmäpielistä kauneudellaan. Luultavasti kuva oli tuon tasoinen, sillä kun kuvan tarkistamisen jälkeen minä sain oluen ja Krista viiniä. Ryhmä oli juhlimassa syntymäpäiviä ja he olivat kuskanneet tänne saakka kuohuvaa, olutta sekä viiniä. Juttelimme heidän kanssa hyvän hetken ja kyselimme mitä täällä kannattaa nähdä. He suosittelivat Stuttgartin ulkopuolisia asioita. Olimme nähneet jo kaiken nähtävän.

Vuoren jälkeen joukkue oli väsynyt päivän seikkailusta ja siirtyi leirintäalueelle. Auto seinään kiinni ja peräluukku auki. Viskiä nassuun ja päät tyynyyn. Yksinkertaista on seikkalijan viikonloppu.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "deleted_client",
  "error_description": "The OAuth client was deleted."
}
See here for documentation.

Leave a Reply