Laupheimin kesäbileet

2019-07-04

Ajoaika: 52 minuuttia
Sähkökilometrit: 42 km (81 % matkasta)
Keskikulutus: 1.3l / 11.8 kW per 100km
Kokonaiskilometrit: 5970 km

Olin jo pari viikkoa sitten saanut Stefanielta kutsun Laupheimin kesäbileisiin, jotka alkoivat tänään torstaina ja jatkuvat aina maanantaihin saakka. Torstai oli viikonlopun ainut päivä, joka sopi kaikille osapuolille, joten torstai-illan ohjelma oli selvä!
Arkisen aamun ja päivän jälkeen lähdimme vauhdikkaasti pikkasen vajaa kolme talolta. Stefanie oli ystävällisesti järjestänyt meille paikan missä yöpyä, jotta ei tarvitse yöllä ajaa takaisin Bad Saulgauhun. Illan ohjelma oli suunnitelmaltaan nerokkaan yksinkertainen. Ensin olutta Stefanien talolla, joka on tapahtuma-alueen sisäpuolella ja sitten olutta oluttarhassa. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! 😀

Meitä kertyi 6, pääosin Krav Maga treenaajaa, paikalle Stefanien talolle. Varsinainen toteutus seurasi hyvin vahvasti suunnitelmaa.  Paransimme suunnitelmaa vain lisäämällä siihen ruokailun. Stefanien talolta poistuttaessa edessä oli ruokailu varsinaisella tapahtuma-alueella. Nyt saksalaiset yllätti iloisesti roskattomuutta tavoittelevat seikkailijat. Täällä ruoka tulee lautasella, josta maksetaan pantti. Saat pantin takaisin kun palautat lautasen. Ruoka oli luonnollisesti paikallista erikoisuutta, vähän niin kuin mac and cheese, mutta ei mitään sinnepäinkään. Kamaa saa kasvis- ja lihaversiona. Kukaan ei kertonut, että lihaversiossa on myös hapankaalia. Hapankaali aiheutti ison janon, mikä piti tyydyttää jollain tapaa. Puolet joukkueesta palautti lautasensa heti ja toinen puoli piti kiinni omastaan koko illan nauttien siitä muitakin ruokalajeja, kuten crepen ja yöpitsan.

Kun saimme koko lössin ravittua siirryimme oluttelttaan. Olimme hieman myöhässä, joten paikkojen löytäminen tälle sakille vaati vähän yrittämistä. Onneksi lopulta saimme kokonaisen pöydän haltuun. Vaikka olimme myöhässä startista, emme olleet liian myöhään paikalla. Happy hourin loppumiseen oli vielä runsas puoli tuntia aikaa. Happy hourin aikana Maß Bier maksaa vain 6,5 8,5 sijaan. Hapankaalia maistelleet henkilöt tilasivat Maß bierin. Yhteiskuvasta voi laskea moniko meni syömään hapankaalia.  Maß Bier auttoi myös alueelta löytyneen torvisoittokunnan energisesti soittaman musiikin hallitsemiseen. Keskustelu pöydässä oli rajoittunut vierustovereihin ja sekin vaati vähän huutamista.

Illan aikana kiersimme paikan läpi. Täältä löytyy tivolia, kojuja, kaikkea mitä löytyy meidän kesäjuhlista. Sitten täältä löytyi oluttelttoja, joista löytyy pöydiltä tanssimassa sakkia modernin pop musiikin tahtiin. Löytyipähän sieltä teltta missä soitettiin perinteistä torvimusiikkia ja se on kovassa suosiossa sekin, esimerkiksi niiden henkilöiden piirissä, joita ei huvita yhtään mikään eikä haittaa voimakasääninen taustamusiikki.

Ilta päättyi meidän osalta jossain keskiyön jälkeen illan viimeisiin drinkkeihin lähellä Stefanien taloa. Nämä myy pääasiassa olutta ja sitten löytyy pari pistettä mistä saa halpoja nopeasti kasaan lätkäistyjä drinkkejä. Drinkit maksoi 6,5 euroa, mutta sait 2 euroa takaisin kun toit lasin takaisin. Siinä missä toinen kantoi mukanaan lautasta, jonka hän palautti juuri ennen lähtöä, toisella oli jäänyt käteen kiinni litran oluttuoppi. Se ei irronnut millään ja uhkasi tulla mukana yöpymispaikkaan. Valitettavasti alueen reunoilla oli järkkäreitä ja he auttoivat avuliaasti kaikkia, joilla oli sama ongelma tuopin kanssa. Vastineeksi tästä avusta he pitivät tuopin itsellään. Niinpä se potentiaalinen matkamuisto jäi keskellä yötä ventovieraiden saksalaisten haltuun 🙂

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "deleted_client",
  "error_description": "The OAuth client was deleted."
}
See here for documentation.

Leave a Reply