Polttoaineen optimointia

2019-07-03

Ajoaika: 1 tuntia, 44 minuuttia
Sähkökilometrit: 61 km ( 59% matkasta)
Keskikulutus 3.2l / 6.3 kW per 100km
Kokonaiskilometrit: 5918 km

Aaaaaahhhhh….. Aamujoogana taas ashtanga joogavideon seuraamista omatoimisesti. Se on mukavan herättävää, vaikka teemme sitä vain puoli tuntia. Harkitsen kovasti tämän tuomista pysyvästi arkeen, sen verta virkistävää se on aamutuimaan.

Keskiviikko on toripäivä, joten joogan ja aamiaisen jälkeen oli luvassa torikierros. Torilla olemme jo tunnettuja. Jonotellessamme kuulee ihan selkeästi kun he huomaavat meidät “finnisch” tai muuta vastaavaa kuuluu ja kohta joku tulee meitä palvelemaan. 🙂 Torilta tarttui mukaan myös “Maultascheja” 10 kappaletta pitemmän keskenäisen neuvottelun jälkeen. Jouduimme tiedustelemaan miten niitä valmistetaan. Ohjeistus oli “veteen kunnes vesi kiehuu, sen jälkeen pannulle kunnes ne ovat ruskistuneet.

Torin jälkeen halusimme käydä kaupungin ekokaupassa ja sitten siinä Kristan löytämässä viskikaupassa. Ekokauppa oli kohtuullinen, sieltä saa jonkin verran kamaa roskatta, mutta viskikauppa….. hohohohoooooo, pojat pentele, nyt löytyi kauppa! Okei, se liike pääasiassa myy jotain hapanta mehua, mutta heillä on sivuosasto, missä on sellaiset 80 erilaista viskiä ja hinnat on kohdallaan! Bowmore 12v 34 euroa (Alkon hinta on eri). Siellä oli myös minulle täysin uusi tuttavuus, Bowmoren 9 vuotias. Kaupassa paloi yllättävän pitkä aika myyjän kanssa jutellessa. Sovimme, että paluumatkamme Suomeen alkaa tämän liikkeen kautta lauantai aamuna. Pysähdymme tänne ja pakkaan auton täyteen viskiä. Tässä vaiheessa mukaan tarttui Bowmore 12 v ja 9 v kesän ajaksi ihmeteltäväksi.

Aamun tori&kauppareissussa kului niin paljon aikaa, että söimme vain vähän aikaisemman lounaan kuin normaalisti. Lounaaksi valmistimme Maultascheja. Ne ovat OK ruokaa. Kyllä niitä syö, ehkä ostaa yhden tai kaksi lisää. Ei ne kuitenkaan ole läheskään yhtä hyviä kuin fleischkäsweck, mikä on vaan mahtava ruoka.
Tänään työpäivä jäi siis vajaaksi, mutta se lienee ihan OK. On tullut tehtyä kuitenkin pitkää päivää aikaisemmin viikolla ja tuntipankissa on tunteja millä paikata hieman lyhyeksi jäänyt päivä.

Illan operaatioita oli Krav Maga treenit Stephanien kanssa Lauphaimissa. Valitettavasti meillä oli tullut väärinkäsitys ja tästä syystä Stephanie ei ollut valmiina treenaamaan, kun minä olin. Minä herätin hänet pieniltä iltapäivätorkuilta puhelimella. Ehdimme kuitenkin treenaamaan puoli tuntia ennen kuin vakkaritreenit alkoivat. Ne jätin väliin kyljen ongelmien vuoksi. Reitti Lauphaimiin alkaa olemaan hyvin tuttu. Tämä näkyy auton polttoaineen kulutuksessa. Reitti on täynnä pieniä kyliä kilometrin välein. Kylien välissä saa vetää 100km/h. Usein kukaan ei ehdi edes kiihdyttämään siihen nopeuteen kun seuraava kaupunkiraja tulee vastaan ja 50km/h tulee rajaksi. Niinpä en enää suotta kiihdytä muutaman kaupungin välissä, ero polttoaineen kulutuksessa näkyy. Ihan ekoilla kerroilla kului 3.8 litraa sadalla, nyt kuluu enää 3.2 litraa sadalla. Matkan pituus ajallisesti ei juurikaan muutu. Toisina päivinä olen ollut pari minuuttia nopeampi, toisina 10 minuuttia hitaampi. Se riippuu enemmän muusta liikenteestä.

Talolle on ilmestynyt pieniä sammakoita maanantain sateen jälkeen. Niitä on tipahtanut meidän oven eteenkin pomppimaan. Epäilemme niiden kuolevan koska ne ei pysty hyppäämään pois. Koitimme ojentaa niille edes jonkinlaisen mahiksen pois pomppimista varten, mutta mitään sopivan kokoista keppiä ei löytynyt. Saivat luultavasti liian ison kepin pompittavaksi – isosti hyppäävät jäävät henkiin.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "deleted_client",
  "error_description": "The OAuth client was deleted."
}
See here for documentation.

Leave a Reply