Slyrs ja vähän jotain muuta :D

2019-06-21

Ajoaika: 2 tuntia 29 minuuttia
Sähkökilometrit: 52 km (41% matkasta)
Keskikulutus 6.0l / 0.4 kWh per 100km
Kokonaiskilometrit: 5084 km

Heräsimme kuudelta Schlierseessä. Aamu oli upea. Olimme miettineet joogaamista, mutta mattoja ei ole mukana ja nurtsi oli aamukosteudesta märkä. Jätimme joogailut sekä lenkin väliin ja lähdimme kävelemään kaupunkiin. Vähän yli kuuden aikaan kaupunki oli kivan hiljainen. Bongasimme ensimmäisen uimarin tähän aikaan. Hän oli järvessä uimassa tyynen viileästi. Me seikkailimme pitkin kaupunkia ja löysimme lopulta toiselta puolen leipomon, joka oli auennut jo viideltä. Ostimme sieltä pretseleitä, leipää ja juustoista leipää. Pretseleistä merkittävä osa katosi matkalla takaisin autolle sekä aamiaisen aikana. Niitä pitää ostaa enemmän näemmä, neljä ei riitä edes parkkipaikalta ulos. 😄

Päivän ensimmäinen etappi oli Slyrssin tislaamo. Paikka aukesi kymmeneltä ja me olimme sen pihassa syömässä lounasta 9.30. Vatsa tännä lähdimme tekemään omatoimitislaamokierroksen. Olisimme ottaneet opastuksen, mutta sitä ei ollut tänään tarjolla. Omatoimitislaamokierros päättyi heidän maistelualueelle, jossa maistelimme kuutta eri tuotta. Paljastui jotain mielenkiintoista Slyrssista. Heidän classic viskinsä, eli perusmyyntituote, on hyvin onnistunut. Se on 3-6 vuotiasta ja kuten Italiasta löytämme Puni on erittäin maukasta, ikä ei haittaa. Heillä on myös 12 vuotias, joka maksaa sitten sen 140-200 € pullo. Slyrssin classic on makea, hyvin hedelmäinen, raikas ja nuoren iän vuoksi alussa hieman terävä. Kaksitoistavuotias alussa pehmeä, vuodet tynnyrissä näkyvät hyvin, mutta sitten tapahtuu jotain odottamatonta. Se maku ei ole pysynyt hyvänä. 12 vuoden jälkeen päämaku on hyvin lyhyt ja jäljelle jää katkera, hapan jälkimaku. Tuo jälkimaku eri voimakkuuksilla ja pituuksilla tuntuu olevan Slyrssin viskien ominaisuus. Classicissa sitä on hyvin vähän. Slyrssin PX cask viimeistely on ehkä parhaiten onnistunut hedelmäisen viskin PX viimeistely, mitä olen maistanut – erittäin onnistunut kättely. Poistuimme tislaamosta kolmen pullon kera. Pari classicia ja yksi PX. Näistä kaksi matkaa Suomeen juotavaksi. Puhuimme luonnollisesti hyvän hetken baarimikon kanssa ja samalla paljastui, että Saksassa on ehkä 100 pientislaamoa, joka tekee viskiä. Ne on niin pieniä, että niiden tuotetta saa vain paikallisesti. Niiden löytäminen on vaikeaa. Nyt miespuolisilla osalla joukkuetta on missio.

Slyrssin jälkeen ajoimme läheiselle parkkipaikalle tekemään lounasta. Aurinko paistoi jo armottomasti tässä kohtaa. Puolet joukkueesta istui puun alla piilossa suurimman osan ajasta. Lounaan jälkeen matka jatkui Rosenheimiin, mistä löytyi tämän reissun roskaton kauppa. Valitettavasti, tai ehkä parempi näin, tässä kaupassa ei ollut mitään herkkuja tai napoja myytävänä. Ostimme vain suunnitellun mukaista tavaraa :). 
Rosenheimin jälkeen edessä siirtymä seuraavaan kaupunkiin Trausteiniin, missä oli harppukauppa. Täällä tuli vietettyä ainakin tunti. Harput löytyi toisesta kerroksesta nuottien kera. Sieltä löytyi myös kiva pöytä ja penkki ihan huoneen perältä. Toinen puoli joukkueesta ihmetteli nuotteja ja soitti harppuja, toinen puoli pilkki ahkerasti ja lopulta nukkui penkillä iloisesti. Harppukauppareissu oli kohtalaisen virkistävä. Siirryimme ostosten kanssa viereiseen kahvilaan suunnittelemaan Salzburing yöpymistä. Meillä on jo yöpymisparkkipaikat merkattuna, mutta toiveihin oli hiipinyt hotelliyö. Puolen tunnin tutkimisen jälkeen hotelliyöt oli saatu varattua. Tämän jälkeen oli hyvä alkaa siirtymään kohti Salzburgia.

Matkalla Salzburgille pysähdyimme Juhannusillalliselle: uusia perunoita ja silliä. Parkkeerasimme jonnekin vuoren päälle ja aloimme kokkailemaan. Yhdistelmä toimii todella hyvin täälläkin päin maailmaa. Silli ja peruna vaan toimii :D.

Saavuimme Salzburgiin todella näppärään aikaan. Ehdimme siirtämään kamamme hotelliin ja purkamaan niitä hieman, kun alkoi sataa. Jätimme Salzburgiin tutustumisen väliin ja vietimme reissun ensimmäisen leffaillan. Kyseessä oli ensimmäinen leffa sitten Suomesta poistumisen jälkeen.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "deleted_client",
  "error_description": "The OAuth client was deleted."
}
See here for documentation.

Leave a Reply