Tislaamon lähelle yöpymään

2019-06-20

Ajoaika: 3 tuntia 8 minuuttia
Sähkökilometrit: 86 km (34%)
Keskikulutus 5.2l / 2.2 kW per 100km
Kokonaiskilometrit: 4953 km

Suklaa-aprikoosi herääminen. Olin eilen siirtänyt hakkeriläppärini olohuoneeseen, joten herättyäni ja nautittuani suklaa-aprikoosin aloin työstämään HTB:ta. Kristan heräämisen jälkeen oli edessä jooga. Kristan lenkillä tapahtui jotain ennen näkemätöntä! Häntä näki saksalaisen lenkkeilijän. Vei kolme viikkoa ennen kuin hän kohtasi ensimmäisen lenkkeilijän! Italiassa lenkkeilijöitä tuli vastaan heti ekana aamuna.

Työpäivä viuhahti ohi. Ruokatunnilla tehtiin vähän ylimääräistä ruokaa, jotta iltapäivällä olisi mahdollisimman nopea lähtö. Krista pakkaili ja pyykkäsi työpäivänsä aikana, jotta olisi vähemmän tehtävää kun työpäivä päättyy.

Työpäivän jälkeen pakkasimme auton ja aloitimme ajamisen kohti Slyrssiä. Meidän juhannus muodostuu käynnistä viskitislaamolla, harppukaupassa, roskattomassa kaupassa, Saltsburgissa sekä Kotkanpesässä. Tähän reissuun tarvitaan kolme päivää, joten juhannus osui juuri oikeaan väliin.

Ranskassa opin arvostamaan uunituoretta patonkia. Muistan vielä lämmöllä aamulenkit leipomoon ja tuoreen patongin riemun. En ennen tätä reissua pitänyt pretseleitä juurikaan minkään arvoisina. Kokemukseni mukaan ne ovat kuivia ja kovia. Nyt tiedän, että ne ovat kuivia ja kovia vain kun ne on väärin tehty. Tässä maassa ne on pehmeitä sisältä, kovahkoja päältä ja ah, niin suolaisia. Pretselin maistuu hyvälle, Pretselin suolaisuutta on hyvä tasapainottaa oluella. Tämä yhdistelmä on yhtä vaarallinen kuin Ranskassa löytämäni pähkinäsuklaa ja tuore patonki. Tätä on syytä varoa ja rajoittaa!

Reissullamme löysimme jotain AIVAN MAHTAVAA. Krista huomasi kyltit JUUSTOAUTOMAATTI ja minä sanoin, että me pysähdymme VÄLITTÖMÄSTI ja ostamme JUUSTOA automaatista, jos löydämme sen. Löysimme JUUSTOAUTOMAATIN. Kylästä ennen nukkumaparkkipaikkaamme, joka taasen on edeltävä kylä ennen Slyrssin tislaamoa,  löysimme juustoautomaatin. Täällä on parkkipaikalla, keskellä ei mitään, automaatti josta saa juustoa. Siitä automaatista sai vitun hyvää juustoa. Havaittuamme, että automaatista saa vitun hyvää juustoa, oli täysin selvää että meillä on kohta vitun hyvää juustoa. Asiasta käytiin keskustelua, sillä vitun hyvää juustoa saa kilon klöntin tai ei mitään. Koska joukkueesta 50% oli täysin vakuuttuneita siitä, että noin hyvää juustoa on PAKKO ostaa kysymys oli vain siitä koska toinen puoli taipuu ja hyväksyy sen että kohta on kilo juustoa. Juusto kaipaa kumppanikseen olutta, joten kun meillä oli kilo juustoa kädessä piti juosta läheiselle huoltoasemalle ostamaan olutta. Jos olisimme olleet Ranskassa, olisin ostanut viiniä.

Illan viimeiset tunnit tuli viettyä leirintäparkkisella, minkä Krista löysi. Hänen parkkisvainu on käsittämätön. Tämä on jopa virallinen, saa viettää “max 24 tuntia asuntoauton kanssa” parkkipaikka. Aivan käsittämätön löytö taas. Kun auto oli saatu parkkiin istumme syömään juustoa ja juomaan olutta. Juustopakkauksesta löytyi myös bonusjugurtti sekä pari salamia. Ne katosi napaan oluen kera.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "deleted_client",
  "error_description": "The OAuth client was deleted."
}
See here for documentation.

Leave a Reply