Matka Hohenschwangauhun

2019-06-07

Ajoaika: 2 tuntia 47 minuuttia
Sähkökilometrit: 71 km (48% kilometreistä)
Keskikulutus: 4.5 l/100km, 4.1 kWh/100km
Kokonaiskilometrit: 3292 km

Aamulla rauhallinen herääminen. Päivä on täynnä odotusta. Kumpikin liikkuu kuitenkin rauhallisesti aamun. Jakautuminen taas kahtia, toinen kävelylenkille toinen mielikuvaharjoitteilla Krav Magaa. Flunssa on pykälän verran parempi, mutta ei missään nimessä parantunut kummallakaan. Rauhallisesti siis otetaan.

Työpäivä menee menestyksekkäästi kummaltakin. Krista otti ensimmäisen ikinä Skype-harppu-koulutussession. Sen operaation ajan minun netin käyttö oli kuristettuna aivan minimiin. Minä tein verkotonta kehitystyötä, mikä sopi päivän toimiin todella hyvin. Käsittääkseni Skype-sessio meni erittäin putkeen. Kumpikin halusi jatkaa työpäivää vielä neljän aikaan, mutta olimme sopineet lähtevämme kohti Hohenschwangauta heti miten neljän jälkeen. Lounaskin oli tehty tuplakokoisena, jotta päivällisen tekoon ei kuluisi turhaan aikaa. Tavaroiden pakkaukset oli tehty torstaina ja viimeistelty aamutoimien aikana. Olimme ennen viittä autossa ja valmiina matkaan.

Ensimmäinen pysäkkimme oli posti Bad Saugalissa. Google mapsin mukaan postitoimisto löytyi Lidlin ja jonkun toisen ison kaupan pihalta. Emme nähneet mitään ilmiselvää postia, kun kruisailimme autolla parkkipaikkaa ympäri. Niinpä jatkoimme matkaa kohti seuraavaa paikkaa Ravensburgia! Kaupungin nimi on jostain syystä kovin tuttu meille… Ravensburg kiinnostaa meitä, koska siellä on …. roskaton kauppa! Kauppa oli juuri siinä missä Google kertoi sen olevan ja se oli lähes yhtä loistava kuin italialaiset tai ranskalaiset vastineensa. Ainut iso miinus tälle paikalle on se, että täältä ei saa viiniä, olutta eikä koktaileja omiin asiohin. Itseasiassa sieltä ei saa mitään alkoholituotteita. Vain osa joukkueesta oli pettynyt tähän. Ravensburg vaikuttaa mahtavalta kaupungilta ja on vain 30 kilometrin päässä meistä. Niinpä sovimme, että tulemme käymään täällä jossain vaiheessa ihmettelemässä.

Ravensburgista matka alkoi kohti varsinaista viikonlopun kohdetta Hohenschwangauta. Täällä viikonlopun aikana tulemme ihastelemaan erinäisiä linnoja. Olin valinnut meille satunnaisen pisteen kartalta, jotta Google ajattaisi meidät eteläistä maisemarikasta reittiä, eikä pitkin moottoriteitä. Piste C osoittautui puhtaalla säkällä äärimmäisen mielenkiintoiseksi. Siellä oli pieni paikka, missä oli ISOT Islanninponi kisat. Poneja oli mäet ja tasangot täynnä. Hevosihmisiä oli melkein yhtä paljon kuin poneja. Kisana tässä vaiheessa iltaa oli jonkin tyyppinen, tietyssä muodossa juokseminen aikaa vastaan. Pisteitä sai siitä miten hyvin pysyttiin muodossa ja missä ajassa tuon suoran pätkän pystyi etenemään. Päätimme jäädä katsomaan kisaa hetkeksi ja ostaa hieman syötävää teltasta. Päädyimme “makkara ja ranskalaiset” annokseen, sekä kahviin. Kristan tehtyä tilaus saksaksi, häneltä kysyttiin punainen vai valkoinen. Hän välitti kysymyksen minulle suomeksi, johon vastasin … errr… valkoinen! Tämä välitettiin saksaksi eteenpäin ja jäimme miettimään mitä tuli valittua. Annoksen saatuamme saimme selville, että valitsimme makkaran. Saimme valkoisen makkaran. Se oli syötävissä ja ihan OK makuinen. Ruokailuamme häiritsi ammattilaiskerjääjä, joka lepuutti suloista kuonoaan reittäni vasten ja hyvin, hyvin hillitysti kerjäsi ruokaa. Valittevasti tällä kertaa se ei tuottanut tulosta. 🙂 Ihasteltuamme kisaa hetken verran, jatkoimme matkaa kohti lopullista pistettä.

Hohenschwangaussa maisemat ovat upeat. Kävimme kävelemässä ja ihmettelemässä maisemia pari tuntia ennen kuin asettauduimme autoomme yöksi. Olemme parkkiksella, jonka pysäköintiautomaatti on rikki. Lähes jokaisella muulla autolla on lappu ikkunallaan. Lapussa lukee montako yötä he ovat maksaneet. Emme puoli kymmenen aikaan löytäneet ketään kenelle maksaa, joten meillä ei ole mitään. Katsotaan tuleeko yöllä joku tarkastamaan tai kyselemään. Jos tulee, minä hoidan ja maksan. Aamulla me etsimme (lippujen jonottamisen jälkeen) henkilön/paikan minne voimme parkkimme maksaa.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "deleted_client",
  "error_description": "The OAuth client was deleted."
}
See here for documentation.

Leave a Reply