Päivä linnoilla

2019-06-08

Ajoaika: N/A
Sähkökilometrit: N/A
Keskikulutus: N/A
Kokonaiskilometrit: 3292 km

Herätys kuudelta autosta. Keuhkot silkkaa murhaa. Flunssa on nyt keuhkojen kiusaamisvaiheessa. Yö nukuttiin lämpimästi, mutta se ei helpottanut flunssaa. Aamiainen tehtiin ja syötiin kaikessa rauhassa. Sitten lähdimme jonottamaa lippuja. Olimme lipumyynnillä klo 06.55 ja olimme jonossa sijalla 7. Lipunmyynti alkaa vasta klo 7.30. Pohdimme hetken pystyisimmekö tekemään älykkäämpää jonotusta, mutta meillä ei ollut omia tuoleja mukana ja lähettyvillä olevat penkit näyttivät sellaisilta, että niitä ei saa siirtää. Päädyimme istumaan perseellemme maahan ja tekemään viikkokatselmointia. Ehdimme kumpikin tekemään omamme juuri ja juuri kun lipunmyynti alkoi. Tässä kohtaa jono takanamme oli jo kymmeniä ihmisiä pitkä. Saimme liput 07:37 ja siinä määräytyi päivän järjestys.

09:15 Schloss Neuschwanstein
11:50 Schloss Hohenschwangau
XX:XX (iltapäivä): museo

Onnellisena saalistamme palasimme autolle kakkosaamiaiselle. Kakkosaamaisen jälkeen alkoi käveleminen Neuschwansteinin linnalle. Kävely on kohtalaisen pitkä ja kohtalaisen jyrkkä. Matkaan kului 30 minuuttia. Johtuen flussasta aloitin alhaalla t-paidassa, pitkä hihaisessa, kuoritakissa ja kaulahuivissa. Huipulla menin T-paidan kanssa. Takki ja paita oli tarpeettomia. Varsinainen kierros oli samankaltainen kuin Versaillesissa. Seuraamme opasta ja kuuntelemme ääniopastusta laitteesta. Linna on mahtava, ulkoa päin ehkä kauniimpi kuin sisältä, mutta mahtava sisältä silti. Kaikki seinämaalaukset ovat kuin uusia, todella, todella hyvässä kunnossa ja niitä on paljon. Kuvia niistä ei tietenkään saanut ottaa. Neuschwansteinin museokauppa oli upea. Se oli niin upea, että kumpikin tuli ostaneeksi sieltä tuliaisen. Minä en ole vielä päättänyt onko ostokseni minulle vai annanko sen jollekulle.

Linnan jälkeen vaelsimme takaisin autolle, jossa söimme salaattilounaan. Aamun aikana parkkipaikalle oli ilmestynyt Fiat X1/9 seura ja niiden autot. Ne autot pisti jonkin verran silmään parkkipaikalla! Salaattilounaan jälkeen edessä oli välitön siirtyminen seuraavalle linnalle Hohenschwangauhun. Täällä olimme 20 minuuttia etuajassa, joten ehdimme käymään läpi museokaupan. Tämä museokauppa jätti hyvin kylmäksi verrattuna Neuschwansteinin kauppaan. Ehdimme ihastelemaan hieman myös puutarhaa ennen kuin lähdimme varsinaiselle linnakierrokselle. Täälläkin oli edessä sama diili. Rauhallisen tasaiseen tahtiin liikumme huoneesta toiseen ja välillä väistämme toista ryhmää. Ryhmien välillä on 5 minuuttia eroa. Opas oli hyvä, linna mielenkiintoinen, mutta siellä olisi helposti viettänyt kaksi kertaa enemmän aikaa kuin mitä nyt pystyi.

Toisen linnan jälkeen olimme valmista kauraa. Menimme autolle ottamaan välikuoleman. Nukuimme siellä yli pari tuntia. Sen jälkeen salaattia ja hedelmiä taas nassuun, kupit kuumaa ja nokka kohti museota. Museo oli moderni rakennus ja käsitteli pääasiassa Ludwigin II (linnan rakentaja) suvun haaroja. Kirjoittaisin mielelläni haarojen nimet ja silleen, mutta ei mitään toivoa että muistaisin niitä nimiä saati osaisin kirjoittaa. Päivän kahden linnan nimet on pelkkää mössöä minun päässä, en varmaan henkeni uhallakaan pystyisi niitä sanomaan huomenaamulla. Museossa olimme sulkemiseen saakka, eli kello viiteen asti.

Museon jälkeen menimme hotelli Mülleriin oluelle ja lukemaan kirjoja. Rentouduimme oikein urakalla. Hyvän rentoutumisen jälkeen oli edessä lämmin illallinen auton perässä. Keittelimme itsellemme hyvät setit makaroonia. Krista tuunasi ominaan, minä suolasin omani. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Ilta päättyi hotelli Fantasiaan. Pehmeässä sängysäs, peittojen alla on hyvä lukea kirjaa ja blogata. Maisemat ikkunasta ovat upeat ja ne näkyy sängystä :). Huomenna otetaan laiska aamu ja nautitaan muiden tekemästä aamiaisesta. 

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "deleted_client",
  "error_description": "The OAuth client was deleted."
}
See here for documentation.

2 comments

Leave a Reply