Toripäivä

2019-06-05

Ajoaika: N/A
Sähkökilometrit: N/A
Keskikulutus: N/A
Kokonaiskilometrit: 3143 km

Aamut mennään nyt yksin, toinen lenkillä, toinen syömässä. Toinen syömässä, toinen mielikuvaharjoittelemassa. Epäsynkka jatkuu kunnes viikon buranakuuri on ohi. Aamurutiinit ovat palanneet lenkkiä vaille paikalleen, aamiainen & uutiset. Elämä on arkista. 🙂

Täällä toripäivä on keskiviikkopäivä. Tori aukeaa kello kahdeksan, joten olimme siellä pikkasen jälkeen kahdeksan. Ensin kierretään tori ympäri ja listataan, mistä ostetaan mitäkin. Sitten alkaa jo pari kesää tuttu operaatio: Krista puhuu ja muuli hiljaisena pakkaa sekä kuskaa tavaraa. Muulin elämä on helppoa ja yksinkertaista, muuli tykkää siitä. 🙂 Keskusteluja käydään suomeksi kyllä, mutta varsinaisessa ostotapahtumassa muuli on hiljaa. Saksalaiset ovat todella sinut omien pakkausten kanssa, itseasiassa sitä oletettiin. Kaikki punnittiin isoissa astioissa vaaoissa ja niistä astioista ne kaadettiin suoraan asiakkaan omaan pussiin tai purkkiin. Jopa voin ostaminen purkkiin onnistui ilman tarpeettomia selityksiä. Se oli yllättävintä muulille. Torireissu oli nopeasti ohi. Lähes ostokset oli tehty roskatta, vain pasta tuli muovipussissa.

Työpäivä meni vauhdikkaasti ohi ja työpäivän päätteeksi olimme päättäneet mennä keskustaan yhdelle kylmälle. Heti kun työpäivä loppui lähdimme reippaasti keskustaan. Keli oli kuuma ja juotava viileää. Kerrassaan virkistävä kokemus. Tätä pitää tehdä enemmänkin, juoma vaihdetaan, mutta konsepti toimii. Ensi kerralla luetaan ehkä kirjaa tai pällistellään aukeeta. Yksien jälkeen poljimme takaisin kotiin syömään ja tekemään työpäivän tunnit täyteen.

Lähempänä seitsemää illalla oli aika lopettaa työt ja rentoutua. Toinen grillasi itseään auringossa ja luki vuosia vanhaa saksalaista naistenlehteä. Toinen taasen nyppi kivityksien välistä pois rikkaruohoa ja haravoi takapihaa hyvin varovasti, keskivartaloa rasittamatta. Jossain vaiheessa iltaa kumpikin oli saanut noista viristystoiminnoista tarpeeksi ja vaihtoi tekemistä. Toinen torkkui ja toinen luki kirjaa. Puoli yhdeksän aikoihin alkoi kuulumaan ukkosen jyrinää. Vartti vaille yhdeksän oltiin Suomen kesämoodissa: vettä tulee ja aurinko paistaa. Lämpötilakin laskeutuu kotimaisiin lukuihin. Tässä vaiheessa siirryimme illan lopputoimiin eli blogaamaan ja rentoutumaan hieman lisää 😄

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "deleted_client",
  "error_description": "The OAuth client was deleted."
}
See here for documentation.

Leave a Reply