Ensimmäinen työpäivä Saksassa

2019-05-22

Ajoaika: N/A
Sähkökilometrit: N/A
Keskikulutus N/A
Kokonaiskilometrit: 1538 km


On aika aloittaa arkirytmi. Herätys klo 06.00 ja lenkille heti seuraavaksi. Lenkillä kiersimme koko kaupungin. Tarkoitus oli löytää kaikki oleelliset kaupat. Kaupunki on hyvin, hyvin pieni – kaikki paikat tuli löydettyä ja kaupunki tuli kirjaimellisesti kierrettyä. Samalla paljastui, että viime viikonloppuna, VIIME VIIKONLOPPUNA, täällä oli olutfestivaalit. Kaupungissa on viisi olutpanimoa, joten viime viikonlopun on täytynyt olla eeppinen tapahtuma. Isoin yllätys oli paikan pankki. Se on pieni, mutta pippurinen, sillä on jopa oma parkkipaikka!

Aamulenkin jälkeen olikin edessä työpäivä. Kumpikin löysi oman huoneen, jossa työskennellä. Työolosuhteet saatiin, jälleen kerran, kokemuksella nopeasti kasaan. Minä korotin näytöt kohdilleen kirjoilla lähimmästä kirjahyllystä ja Krista valitsi talon mattoisimman huoneen. Homma toimii kuin junan vessa, eli äänekkäästi. Olen jo pitkään ollut tunnettu siitä, että minun osallistuessa palavereihin taustalta kuuluu vieno harpun soitto. Se on niin hiljainen, että se yleensä kuuluu vain kun minä en puhu. Tämä johtuu siitä, että kotitalo on suunniteltu tähän. Äänenvaimennusta on laitettu runsaasti meidän työtilojen väliin. Täällä äänenvaimennusta ei ole ajateltu. Puhelinkonferenssissa minulta kysyttiin saanko taustamusiikkia yhtään hiljemmalle. Tietokoneen mikki nappaa sen ilmeisesti todella hyvin. Valitettavasti en saa sitä hiljemmalle mitenkään, joten vedin koko palaverin/esitykseni harppumusiikin säestämänä. Tästä oppineena vedän seuraavat palaverit eri kerroksessa, joka toivottavasti vaimentaa harpun ääntä riittävästi.

Illan ohjelma oli selkeä. Töiden jälkeen heti kauppaan ja sitten rentoutumaan. Matkalla kauppaan meitä viihdytti suunattomasti talon pihassa olevat puput. Toisella pupulla oli ilmeisen pysyvästi toinen korva lutuisesti pystyssä ja toinen kumossa. Teki mieli kaapata pikku kaveri mukaan. Näiden pörröisten näkemys muihin olentoihin ei ollut ollenkaan synkkä, kuten edellisen reissupupun.

Saksalainen kauppareissu on kovin erilainen perheemme eri jäsenten näkökulmasta. Toinen ymmärtää liki kaiken, heittää läppää myyjien ja muiden asiakkaiden kanssa ja saa A-luokan kohteliasta sekä ystävällistä palvelua. Toinen on pihalla ku lumiukko ja saa A-luokan kohteliasta sekä ystävällistä palvelua, aina kun tajuaa mitä se toinen koittaa tehdä ja solkottaa. Yllättäen pikku kylän ruokakaupassa oli paikan paras viskivalikoima ja IHANAN halvat hinnat. Käteen ei vielä jäänyt mitään, mutta vision jo kuskaavani täysin järjellisen määrän viskiä takaisin Suomeen. Miksi sanon yllättäen? Koska kylässä on kaksi kauppaa, jotka ovat erikoistuneet juomiin. Sieltä saa olutta, sidukkaa ja vaikka mitä, mutta ei väkeviä.
Illan rentoutuminen tapahtui majapaikassamme, sillä tässä talossa on luksusta, eli kylpyamme. Reissusta vain vähän kärsineet kehomme tuli hemmoteltua illalla kunnon kylvyllä. Kunnon kylpyyn kuuluu kuohuvat juotavat ja mansikat. Kunnon kylvyn jälkeen on olo sen verta raukea, että on hieman haasteellista jaksaa liikuttaa käsiä blogin kirjoittamisen verran.

Kesän isot haasteet myös nostavat päätään. Jotain on pielessä vasemmassa kyljessäni. Saamani rustovamma ei ole parantunut halutulla tavalla. Edessä on väistämättä lääkärireissu, jossain vaiheessa ennen Israeliin lähtöä.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "deleted_client",
  "error_description": "The OAuth client was deleted."
}
See here for documentation.

Leave a Reply