allasta ja merta

Krista valmistautumassa snorklaamaanEilen illalla olimme puhuneet siitä mitä voisimme tehdä tänään. Tänään ajattelimme ottaa lunkisti, lisää aurinkoa ja Piña Coladaa. Aamulenkillä kävimme etsimässä illan ravintolan ja lähimmän rannan. Emme löytäneet mitään hyvää rantaa lopulta, mutta löysimme kivan koiran. Rapsutimme häntä ja ihmettelimme merta laiturin nokassa hetken verran.

Kokkailemme itse oman aamiaisemme. Huoneessa on keittonurkkaus ja kaupasta löytyi sopiva määrä tarvikkeita aamiaisen tekoon, mukaan lukien kahvia! Kulinaristina ja ruuanlaiton amatöörinä voin jakaa muutaman matkakokin salaisuuden.
Yhden kananmunan kypsentäminen: 50 sekuntia mikroaaltouunissa isossa kupissa. Sikäli et halua kuin kerran pyyhkiä kananmunan räippeitä mikroaaltouunista, jo tokalla kertaa kannattaa käyttää toista lautasta astian kantena.
Munakkaan tekeminen: riko kolme mukaa isoon kuppiin. Vatkaa rikki, 45 sekuntia mikroaaltouunia, sekoita munia pieni hetki ja anna toiset 45 sekuntia mikroaaltouunia. Onneksesi munakas ei räiski yhtä paljon kuin yksi muna, joten unohtamasi kansilautanen ei harmita yhtään.
Mausteina ylähuuli on vahva ykkönen, kuola ja iso nälkä tiukasti kakkosena. Nauti!

Aamupäivällä olimme lähialtaalla Piña Coladamme kanssa juttelemassa ja köllimässä. Johtuen eilisestä ylikypsentämisestä, minulla tämä päivä meni aurinkorasvan ja paidan kanssa. Ylikypsentämisen välttämistä helpottaisi ihan pirusti, jos muistaisi laittaa aurinkorasvaa kaikkialle. Ilmeisesti otsani lähestyi huutavan punaista alta 30 minuutin. Kun minua informoitiin tästä, tajusin että en koskaan suojannut naamaani.

“Raskaan” Ceasar salaattilounaan jälkeen nukahdimme pariksi tunniksi.

Iltapäivällä ajattelimme lähteä testaamaan snorklausvälineitämme. Läheltä piti löytyä kiva ranta snorklaukseen. “Ohjeet olivat mene rakennukselle X, käänny vasemmalle, nähtyäsi “overpass” mene oikealle”. Matkalla paikalle löysimme putkien ylityksen, jonka takana näytti olevan polku. Se sopi termiin “overpass”, joten lähdimme seikkailulle. Seikkailtuamme läpi märän metsän löysimme pienen yksityisen pääsyn veteen. Valitettavasti täällä oli paljon hyttysiä, joten joudumme jättämään sen paikan. Matkattuamme rannan myötä löysimme oikean rannan ja harjoittelimme snorklausta jonkin verran.

OverpassMatka läpi metsän rannalleMatka läpi metsän rannalle 2

Illallinen tuli syötyä paikallisten suosiossa olevassa ravintolassa. Ravintolan toimintamalli oli omatakeinen. Ensin jonotetaan pääsyä tiskille 1. Tämä jono on pitkä, se voi kestää hyvinkin puolesta tunnista tuntiin. Tiskillä kerrotaan mitä tänään on saatu kiinni (kalaa ja/tai katkarapuja) ja sinä kerrot kuinka paljon grammoissa haluat mitäkin. Sen jälkeen menet istumaan ja tiskille 2 mistä saat juotavat. Ruokasi valmistetaan ja tuodaan pöytään sitten kun se on valmista. Pelimiehet menevät tietenkin ensin tiskille 2 ja virkistävät juomat kädessä jonottavat tiskille 1. Ruoka oli yksinkertaista, mutta silti maukkaampaa kuin Kuuban ruoka.

Zeerover ravintola 1Zeerover ravintola 2Zeerover ravintola 3Zeerover ravintola 4Matka ravintolaan

Leave a Reply