Tietokoneita ja harppuja

Aamutoimien jälkeen kävelimme yhdessä konferenssialueelle. Harpisti jäi sinne klo 7 alkavaan harpistijoogatunnille. Olen miettinyt minkälaiset henkilöt vievät vessapaperia hotellin vessasta. Nyt tiedän, sen vie henkilöt jotka reissaavat ja majoittuvat dormissa, jonka varusteisiin ei kuulu vessapaperi. Vessapaperin hankkimisen jälkeen vähemmän musikaaliset ja vähemmän venyvät tiimin jäsenet palasivat takaisin dormeille metsästämään halvempaa aamiaista. Halvempi aamiainen löytyi kerrosta ylempää kuin edellisen aamun kalliimpi aamiainen. Toisena päivänä kaikki vaan on helpompaa kun on enemmän sinut ympäristön kanssa Smile.

Minun ohjelmassa oli rentoutumista tietokoneiden kanssa. Konffausta, säätämistä, kiireetöntä tekemistä – niin ja pyykkäämistä… Sovimme Kristan kanssa lounas- ja illallistapaamisen, joista iltaan sisältyy myös musiikkiesitys.

Lounaalla selvisi kuinka riemuissaan harpisti on tuosta konferenssista. Lounaamme oli tehokas, niin tehokas, että jälkiruoka ja kahvi kannettiin ulos ravintolasta musiikkiesitysten luo. Harppuorkesteri (varmaan 10 harpistia), kahvia ja kakkua – kai sitä huonommankin lounastauon voi viettää.

Lounaan jälkeen oli edessä silkkaa riemua minulle. Tilaamani matkanäyttö tuli yliopistolle! Nyt voin työskennellä kahden näytön kanssa myös reissussa! \o/ Ihmettelen vain miksi en ole tätä aikaisemmin keksinyt.Juhan säätönurkka

Illallisen jälkeen oli luvassa 1.5 tunnin harppukonsertti, joka musikaalisesti oli näin asiaan perehtymättömänkin mielestä aika perhanan hyvä. Olen tähän mennessä nähnyt / kuullut ainakin 3 uutta tapaa saada uusia ääniä ulos harpusta. Aamulla vielä olin käsityksessä, että soittimesta saa ääntä pihalle soittamalla kieliä eri tavoin tai koputtelemalla/lyömällä kaikukoppaa. Nyt tiedän, että soittimesta saa ääntä irti

– pitämällä kynsiä kielen tiellä, josta syntyy vähän kuin heinäsirkan takajalkojen hankaamisääni tai jotain sellaista

– vetämällä viritysavainta pisin viritystappeja, josta syntyy jännä nakutusääni

– Laittamalla äänirauta kielien päälle ja sen jälkeen soittaen kieliä, josta syntyy helvetillinen räminä.

hulluinta koko hommassa on, että nuo kaikki äänet ovat sopineet kappaleisiin. Huomenna on saman toisinto. Krista on konferenssissa, minä nautin kiireettömästä harrastamisesta. Sunnuntaina pitää alkaa liikkumaan ja tekemään, ehkä keksiä meille iltaohjelmaa, joka ei sisällä harppumusiikkia.

Illan harppukonsertti

Leave a Reply