Isla Negra

image

Chile on viileä maa tähän aikaan vuodesta, iltaisin lämpötila laskee 10 asteeseen ja päivin se saattaa nousta 20-25 asteeseen. Saapumispäivämme oli tosi lämmin, mutta sen jälkeen täällä on ollut viileää. Huoneissa/taloissa ei tietenkään ole minkäänlaista eristystä ja meidän tapauksessa vessassa on suora ulkoilmayhteys, ikkuna ei mene kokonaan kiinni tai kuten tässä jälkimmäisessä se on sellainen muoviräppänä mikä ei ole tiivistä nähnytkään. Ehkä tästä johtuen vietämme aamuisin paljon aikaa lämpimien peittojen alla ennen kuin lähdemme päivän toimiin.
Aamulenkki osoittautui karmeaksi. Kyseessä oli pilvinen/sumuinen/savusumuinen päivä. Ehkä 10 minuuttia sisään lenkkiin Krista alkaa yskimään aina välillä, vartti sisään ja Juhakin yskii, loppuosa lenkistä käveltiin. Ilmansaaste on niin paha, että kurkku karheutuu, Juhan tapauksessa keuhkoja hieman polttaa ja kumpaakin yskittää. Nyt tiedämme että sumuisina päivinä lenkki kannattaa jättää väliin.
Päivän päätavoitteena on Isla Negra, Palbo Nerudan yksi kodeista toisessa kaupungissa. Kata on ystävällisesti varannut meille kierrosajan klo 14.40. Krista näkökulma oli, että se on liian aikaisin ja Juhan näkökulma oli että se on just hyvä, ei me niin hitaita aamulla olla lähtemään. 14.30 aikaan bussissa Juha otti yhteyttä Kataan: “Krista oli oikeassa, voitko siirtää meidän kierroksen alkua tunnilla….”. Päästyämme perille ostimme jotain lihataskuja ruuaksi ja söimme me ne kadulla. Kaksi koiraa tuli kerjäämään ruokaa. Näistä toinen kerjäsi edessä törkeästi ja toinen siististi. Juha nakkasi pienen palan toiselle koiralle, sille joka siististi kerjäsi selän takana poissa silmistä. Tästä etutassuaan varovasta karvakasasta saimme näin matkakumppanin aina museolle saakka. Kaksi tuntia myöhemmin museolta poistuttaessa koira oli yhä samassa paikassa ja lähti seuraamaan meitä vielä pienen hetken.
Nerudan talo oli mielenkiintoinen, mutta penteeen kylmä :-). Se oli meren rannalla ja tänään oli viileä, viileä päivä. Kierroksen tehtyämme menimme museon kahvilaan takkatulen viereen juomaan kahvia ja teetä sekä lukemaan Chilen ja Nerudan historiasta. Lämmittyämme kiersimme vielä pienen hetken taloa ympäri, sillä sisälle ei uudestaan saanut mennä. Yksi kierros, yksi maksu. Outoa.
Olemme uineet tyynessä valtameressä Australian puolella, mutta emme ole dipanneet itseämme tälle puolen tätä pikku lampea. Nyt tuli mahdollisuus kastaa varpaat tällekin puolelle tyyntä valtamerta, joten näin teimme. Vesi oli kylmää :), siksi uiminen jäi väliin.
Bussimatka takaisin vei merkittävästi kauemmin, jonka seurauksena olimme yhdeksän jälkeen illalla huoneessamme. Ilta meni näppärästi kaasulämmittimen lämmittämänä ja espanjankielisiä kanavia katsoen..

Päivän kuvat

Leave a Reply