Lököilyä Santiagossa

image

Mielenkiintoisesti me emme ole varsinaisesti makoilleet ja lomailleet missään kohtaa. Niinpä Chilen listalla on mm lököilypäivä. Sovimme että se tulee sitten kun se tulee vastaan, elikä jos emme saa tehtyä varauksia viinitilalle tai johonkin muuhun nähtävyyteen lököilemme. Nukuimme 11 tuntia ja heräsimme vasta kymmenen yhdentoista aikaan. Krista kävi lenkillä ja haki tukevan aamiaisen. Minä naputtelin blogiviestin ja ihmettelin verkon ihmeellistä maailmaa. Syödessämme aamiaista näin jotain hyvin karehdittavaa: jumbokokoisen Corona oluen. Se on kooltaan 710ml ja sitä ryysteli espanjalainen vanhempi mies, joka ei myöskään ollut koskaan aikaisemmin nähnyt noin isoa Coronaa. Se meni välittömästi ostoslistalle :).
Lopulta pääsimme liikkeelle kahdenmaissa. Otimme tavoitteeksi käydä ikkunaostoksilla, tepastella pisin kaupunkia ilman karttaa ja päämäärää sekä käydä nauttimassa kahvia jaloilla. Päädyttyämme oikealle alueelle olikin jo tarve bongata hotelli tai kahviliike ja mennä vessaan. Hotellioperaatio meni mönkään, sillä löytämästämme hotellista alakerrassa oli vain hissit ja hissien vieressä oli miehet. Epäröimme liikaa, joten hotellin käyttö meni ohi suun. Löysimme kahvilan jaloilla ja sinne sisään siis. Minä koitin selvittää miten paikka toimii ja Krista syöksyi vessaan. Nuo kahvilat on tarkoitettu miehille, kuinka tämä ilmenee? Esimerkiksi siten että vessassa on vain pisuaari, ei mitään muuta. Minä koitin selvittää mitä minun pitää tehdä ja naiset katsoivat hölmistyneenä Kristan perään, joka oli kadonnut rappusiin mennäkseen vessaan. Kun minä ymmärsin mitä minun pitää tehdä tilasin yhden expresson, tässä vaiheessa Krista palasi takaisin ja hölmistyneet ilmeet palasivat tarjoilijoiden naamoille. Krista totesi että hän lähtee etsimään vessaa, nähdään vartin päästä. Minä taasen koitan kolmatta kertaa saada tilattua YHTÄ expressoa, tämä vaati yllättävän paljon vahvistusta. He ilmeisesti olettivat että Krista liittyy seuraani. Kahvia ja sääriä… Säärtä oli tarjolla runsahasti :). Tästä kahvilasta ronskimpi versio voi viedä ajatukset pienelle seikkailulle kauas kahvin mausta…
Illan ohjelma oli shoppailua Katan kanssa. Shoppailu tapahtui kaaauukana, yli tunnin matkan päässä, paremmalla shoppailualueella. Kohdekauppa oli itseasiassa skandinaavialaisen designin kauppa :). Kunnon suomalaista designia kuten Marimekkoa ja Iittalaa sekä jotain ruåttalaista krääsää oli hyllyt täynnä. Kotoisa fiilis paikassa ja saimme rauhassa ihmetellä hyllyjä. Tämän jälkeen otimme kohteeksi vuoden 2007 South America on a shoe string – kirjan ehdottoman ravintolan. Se oli yhä paikallaan ja tarjosi loistavia italialaisia kiviuunipitsoja :). Tämän jälkeen ilta olikin puikoissa, pullo viiniä piti huolen siitä. Paluumatkalla päätimme ostaa hieman vettä ja yhden pullon Coronaa, kun sellainenkin oli kaupassa tarjolla.

Päivän kuvat

7 comments

Moi!
Mulla on taitanut suomen kieli rapistua mutten ymmartanyt puoliakaan 🙂
Mika ihmeen “kayda nauttimassa kahvia jaloilla”?? juodaanko sita jaloilla siella vai onko sulla kadet kipsissa?

Artikkelin paakuvassa kahvi pilkistaa oikeasta alareunasta. Se on tarkoitus nauttia suun kautta. Jalkoja loytyy kaksi paria kuvan keskelta, ja Juhan tapainen herrasmies nauttii ne silmien kautta. Melko yksinkertainen ja toimiva konsepti.

Janika,
Lassen selitys on täsmällinen ja oikein. Valitettavasti minun espanjankielen taitamus on nolla, joten en koskaan saanut kiinni sitä millä paikalliset kutsuu tätä,mutta oppaamme Francon mukaan se kääntyy englanniksi “Coffee with legs” -kirjaimellisesti. 🙂

Valitettavasti kantti ei kestänyt enempää kuvan räiskimistä. Hamettakin korjailtiin jatkuvasti alaspäin, se lienee liukasta tyyppiä.

Leave a Reply