Päivä Santiagossa

image

Päivän pääsuunnitelma oli 4 tunnin turistikävelykierros kaupungissa. Se alkoi kello 10.00, joten herätys täytyy olla seitsemänmaissa aamulenkkiä varten. Olemme pari aikavyöhykettä takaisinpäin ja yhden huonosti nukutun päivän verran väsyneitä kun kello soi seitsemältä. Minä olin aivan varma että nainen oli jättänyt kellon herättämään neljältä aamulla, kuten se oli L.A.ssa jotta ehdimme koneeseen. Kello oli jotain yli kahdeksan kun olimme lenkkeilemässä kadulla ja päätimme ottaa lyhyen version lenkkeilystä. Muutaman korttelin verran meillä oli kulkukoiria kaverina. Ne lähti lönkyttelemään mukaan ekan tai tokan korttelin jälkeen ja luovuttivat ehkä 5-10 minuutin lenkittelyn jälkeen :).
Kaupunkikierros oli mielenkiintoinen. Paikan historiasta kerrottiin ja rakennuksia osoiteltiin, täällä kannattaa käydä, täällä kannattaa syödä. Tätä pitää koittaa ja tätä pitää koittaa. Juhan ehdottomasti pitää koittaa “Coffee with legs”. Näissä mestoissa kahvin kitkerä maku korjataan tarjoilijoiden vaatteilla, mitä tummemmat ikkunat (läpinäkyvästä mustaan on asteikko) sitä … mmm … parempi on tarjoilijoiden tarjoama makeutus kitkerään kahviin. Huomioidaan kuitenkin, hyvät herrasmiehet, että nämä on kahviloita! Sieltä ostetaan kahvia ja siitä nautitaan hetki, jonka jälkeen poistutaan. Mitään mauttomuuksia täällä ei tapahdu, kahvi ei vaan välttämättä ole niin hyvää (ainakaan alunperin 50 luvulla kun miedoin versio konseptista keksittiin, myöhemmin konseptia on terästetty ja nykyään kahvikin on kai hyvää). Kahvimiehenä Juha on vähintäänkin velvoitettu tarkistamaan ainakin miedoin versio.
Kaupunkikierroksen jälkeen menimme oppaan suosittelemaan paikkaan syömään chileläistä ruokaa. Otimme vieläpä oppaan suositteleman annoksen. Loistava kalakeitto, jos Juhalta kysytään, Kristalta kysyttäessä se on loistava “mereneläviä liemessä”, eli kalanpaloja, simpukoita ja muita sen sellaisia normaalisti nesteessä eläviä juttuja kuumassa nesteessä. Viiniä paikassa saa tilattua ilmeisesti vain pullottain. Espanja – “englanti ja pari huonosti lausuttua sanaa espanjaa” -kommunikaatio tuotti tuloksen että luomuviiniä ei ole, joten otetaan viiniä enmuistanimeä. Valinta oli hyvä, mutta jatkokysymykset tuottivat sen verta paljon ongelmia, että lopulta sekä Krista että Juha koitti saada tilanteesta tolkkua. 3/4 oli ensimmäinen tolkullinen sana, jonka luulimme ymmärtävämme, joten sanoimme “SI! 3/4”. Näin saimme 3/4 litran pullon viiniä :).
Iltapäivällä palasimme hostelliin ottamaan pikaiset tunnin torkut ennen kuin tapasimme Katan. Me olemme jo sisäistäneet lomalaisen ja etelä-amerikkalaisen tyylin ja olimme tyylikkäästi myöhässä 20 minuuttia tapaamisesta. Ilmoitimme myöhästymisestä jopa minuutin etukäteen, lähes välittömästi herättyämme. Kata taasen ei kuukausienkaan jälkeen ole sisäistänyt chileläisiä tapoja vaan oli etuajassa paikalla.
Katan kanssa kävimme kaupungin keskellä/sisällä olevalla vuorella, josta löytyy (luulisin) neitsyt Marian patsas ja mahtavat näkymät kaupunkiin. Sieltä alas turistimaiselle alueelle shoppailemaan ja syömään. Ruokapaikkana oli Backstage, jonka logo näyttää ottaneen tooosi paljon vaikutteita Hard rock cafeen logosta. Ruoka oli hyvää, mutta aukion viihdyke oli sitäkin parempaa. Kehomaalattuja naisia ilmeisesti mainostamassa jotain. Kata tiesi mitä ne mainosti, minä olin valmis ostamaan, mainonta toimii…
Ruokailun jälkeen shoppailimme, lähinnä me katsoimme kaikkea mitä oli tarjolla, jonka jälkeen oli aika painua nukkumaan.

Päivän kuvat

Leave a Reply