Auringonnousu Grand Canyonilla ja VIVA Las Vegas!

image

Aamulla ylös reippaasti kello 04.20. Tarkoitus on olla vaeltamassa itse kanionissa ennen auringonnousua ja nähdä kanionista käsin auringonnousu. Polun lähtöpaikalla arvoimme hetken ja muutama meistä kävi vessassa. Vessassa ei sitten ole valoa ja pönttö ei ole vesitoiminen vaan on syvä syvä reikä. Osa meistä valaisi maailmansa luurilla, osa lampulla ja kovimmat kävi pimeässä asialla. 🙂
Itse vaellus oli mahdollista ilman minkäänlaista valaistusta sillä täysikuu valaisi riittävästi. Kun ihmettelimme varsinaista kanionin sisäänmeno reikää meidän ohi meni kaksi settiä muuleja täynnä tavaraa. Seurasimme muuleja polun alkuun ja kadotimme ne näkyvistä hyvin nopeasti. Valitettavasti muulit jättivät muistoja itsestään polulle ja niitä piti väistellä pimeässä. Se oli helppoa, sillä lämmin paskan haju valpastaa mielen ja sitten vaan katsotaan mustia kohtia tiellä eikä astuta niille. Homman teki vaikeammaksi muut vaeltajat, jotka olivat varustautuneet otsalampuilla. Aina kun moinen meni ohi pimeänäkö heikkeni hieman. Onneksi niitä ei ollut montaa ja onneksi muuleja oli jännittänyt vain alun rankka lasku.
Olimme varustautuneet hyvällä määrällä vettä ja ruokaa. Käytännössä jokainen taisi olla ylivarautunut, mikä ei sinällään ole paha juttu. Kanionin ohjetaulut yms neuvoo ottamaan runsaasti vettä ja ruokaa kantoon. Enemmän kuin ehkä olisi tarpeen :).Ilmeisesti 250 henkeä vuodessa noudetaan sieltä väsähtäneenä.
Ooh, aah -pisteellä näkymät on muuten pirun hienot :). Aurinko ei vielä ollut noussut tässä kohtaa, joten jatkoimme matkaa ja kiitos Kristan pysähdyimme juuri sopivasti katsoaksemme auringonnousun. Cedar ridgellä näkymät eivät olleet aivan yhtä mahtavat, mutta siellä on vessa: Paskooko karhu metsään? Entä Juha Grand Canyoniin?-) Söimme aamiaisemme Cedar ridgellä ja päätimme lähteä takaisin ylöspäin, koska pelkäsimme että noin 300 metrin nousu tulee viemään kauan aikaa. Haluan palata kanionille myöhemmin, vaeltelemaan tänne viikoksi. Kerrassaan mahtava paikka.
Kanion keikan jälkeen teltat kasaan, hyppy autoon ja matka vei meidät Hoover padolle ihmettelemään tätä rakentamisen ihmettä. Ihmettelimme sitä kaukaa sillalta ja kuvien räpsimisen jälkeen matka jatkui kohti reissun viimeistä yötä ja Las Vegasia.
Las Vegasissa saimme kauan kaivatun suihku- ja siistiytymishetken. Syötyämme oli edessä limusiiniajelu Las Vegasissa, kävimme downtownissa kävelemässä, Belagiossa vessassa 😀 (“just act like you know what you are doing”) ja toki katsoimme mestan suihkulähteen esityksen, MGM:llä tulivuorivuorta katsomassa. Limoajelun jälkeen jakaannuimme kahtia, noin 50-50. Toiset lähti bilettämään, toiset lähti uhkapelaamaan. Minulla kun oli kaunis nainen mukana luvassa oli uhkapelejä. Blackjackissä paloi runsaasti aikaa ja runsaasti rahaa, olin pari kertaa voitolla, mutta vain niin vähän että en viitsinyt poistua. Keithillä oli parempi tuuri ja hän poistui pöydästä melko nopeasti yli 60$ voitolla. Minun pelissä kesti sen verta kauan, että kun olin saanut pelattua ja Krista syötyä oli muut valmiita poistumaan. En jäänyt yksin pelaamaan, vaan lähdin muiden mukana nukkumaan. Ilmaiset koktailit piti saada nukuttua pois 🙂

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”28″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/www/juha.leivo.org/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Leave a Reply