Iltapäivä (SQUIRREL!) Grand Canyonilla

image

Aamutoimien ja teltan pakkausten jälkeen söimme “ravitsevan” aamiaisen, joka piti sisällään omenan, keksejä, mansikoita, kahvia ja jotain muuta epämääräistä. Sitten autoon ja tien päälle. Reissun ensimmäinen pysähdys oli London Bridgellä. Ilmeisesti joku on joskus ostanut sillan englannista ja siirtänyt sen tänne, keskelle Mohajen aavikkoa… Heti perään pysähdyimme Walmartissa (!). Olen odottanut pitkään pääsemistä Walmartin ihmeelliseen liikkeeseen. Tämä aavikkokaupungissa oleva Walmart oli kuin Citymarket, ei mitään ihmeellistä. Täältä tuli hankittua uudet aurinkolasit, edelliset aurinkolasit hajosi toisena Kristapäivänä yhden halin yhteydessä… Yksi kanssamatkustaja osti paketin Twinkinssejä joista minä haluan ostaa yhden :). Moista herkkua pitää kerran maistaa, mutta en halua pakettia ostaa.
Päivän kohokohta ja päätepiste oli Grand Canyon. Kanionin ensitapaaminen oli mielenkiintoinen. Päästyämme oikealle polulle muodostimme jonon ja laitoimme silmät kiinni. Retken vetäjä vei meidät polun reunalle ja kun avasimme silmät pääsimme näkemään Grand Canyonin. Näky on pökerryttävä. Silkka koko ja korkeusero saa silmät ja aivot taistelemaan todellisuutta vastaan. Kuvat eivät millään tee oikeutta sille syvyydelle ja mahtavuudelle mikä on Grand Canyon. Iltapäivän aikana kävelimme etelä reunaa pitkin ylös ja alas. Onnistuimme myös bongaamaan ujon oravan! Pääsimme näkemään myös auringonlaskun. Kerrassaan mahtava… Ilta vietettiin nuotion ääressä syöden, juoden ja jutellen kanssamatkustajien kanssa. Nyt yöllä päästään testaamaan makuupussien toimivuus, lämpötila laskee 10 asteeseen ja alle yöllä. Huomenaamulla heräämme aikaisin (klo 04.15) lähteäksemme vaeltamaan ja näkemään auringonnousu kanionin sisällä.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”27″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/www/juha.leivo.org/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

4 comments

Leave a Reply