Eka päivä

image

Majapaikkanani on Beverly hillsissa, ihan muutaman (3-5) kilometrin päässä Hollywood ja Sunset bulevardeista, mistä löytyy juttuja. Tämä osa kaupungista on täysin käveltävissä, jalkakäytävät löytyy ja sen puolesta meno on helppoa. Se on nuo etäisyydet mitkä ovat murhaavat paikallisten mielestä, enkä voi oikein kiistellä aiheesta. Kävely valitsemalleni aamiaispaikalle vei liki tunnin ja siitä 30 minuuttia ensimmäisille nähtävyydelle. Toki pyöräilykin on mahdollista. Näin ainakin kolme pyöräilijää päivän aikana, mutta en nähnyt missään yhtään lukittua pyörää lepäämässä, joten lähdetään siitä että minä ja myöhemmin me ei tulla pyörällä liikkumaan.
Aamiainen oli vielä viimeisen kerran vohveleita. Tällä kertaa annoskoko oli sivistyneempi, mutta käsittämättömän makea mustikkaversio. Seuraavaksi siirrytään munakkaisiin ja Lasselta opittuun stake and eggs aamiaisvaihtoehtoihin. Päivän maalini oli Hollywood buleward ja walk of fame, sekä Hollywood kyltti. Walk of fame oli helppo, sillä se on yhtä kuin Hollywood buleward siinä kohtaa kun pääsin sille kadulle. Katua kävellessäni ja odottaessani että Kristan kone laskeutuu New Yorkiin kohtasin turistiautokierroksia myyvän henkilön, jonka kanssa iskin hetken juttua. Koska minulla ei ollut erityisemmin suunnitelmia tälle päivälle päätin mennä heidän autokierrokselle, sillä se menee Hollywood kyltille ja sitten läpi kaupungin ja sitten Beverly Hillsille julkkistaloja katsomaan. Nyt minun pitää itse keksiä miten kyltille päästään ja kävely ei näytä helpolta.
Ennen autokierrokselle lähtöä sain puhelun Kristalta hänen jenkkinumerosta. Hän on turvallisesti sateisessa New Yorkissa ja onnistuneesti aktivoinut jenkkinumeronsa. Illalla hän kuittasi olevansa hostelilla, joten kaikki hyvin sielläkin :).
Autokierros pisin L.A.ta lähinnä kertoi minulle kuinka iso mesta on kyseessä. Beverly Hillsissä ei voi kävellä, siellä ei ole jalkakäytäviä. Beverly Hilssisä voit kuvata julkkisten asuntojen aitojen ovia ja jossain tapauksissa taloa etäältä. Valokuvaaminen vauhdista oli mahdotonta joten siirryin videokuvausmoodiin sillä mielenkiintoista matkassa oli kuskin höpinät. Poltin operaatioissa yhden akun kamerasta, mutta onneksi minulla on niitä 2 :). Me emme käyneet Hollywood kyltillä, sillä ajoimme ohi kohdan jossa Barry Whitelle laitettiin juuri tähteä Walk of famelle. Olisin ottanut Hollywood kyltin mennen tullen ennen tuota. Videoita en pysty suorilta editoimaan, joten todennäköisesti en julkaise tässä vaiheessa niistä mitään.
Iltapäivän ohjelmaksi ajattelin vihdoin käydä leffassa, menin Kiinalaiseen teatteriin katsomaan Bounty Hunters leffan. Leffa on sitten goretyylinen actionmättö vailla järkeä. Näytöksen aikana pääsin todistamaan asioita, joita ei vain tapahdu leffateatterissa :D. Puhelu kesken leffan, sixpack oluen juomista eturivissä ja leffan kuvaamista iphonella.
Näkeekö täällä julkkiksia? Ei, täällä näkee kiljuvan ihmismassan joka liikkuu kadun myötäisesti. Siellä massan seassa on puhumiehiä ja oletettavasti pukumiesten keskellä on itse julkkis. Kaziljoona kameraa pyrkii ottamaan jonkinlaisen kuvan…
Magasali löydetty, vaatepesula löydetty, julkinen kuljetussysteemi on mysteeri, huomenna pitää matkustaa sillä 🙂

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”21″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/www/juha.leivo.org/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

4 comments

jep! itseasiassa joka paikassa meno on ollut merkittävästi erilaista. Tämä on yksi suurimmista ahaa-elämyksistä tällä reissulla 🙂

Jep, tata maata ei todellakaan voi yleistaa yhdeksi kontaksi. Kielta lukuunottamatta erot on kuin Euroopassa matkustelisi, ja siinakin erot ovat merkittavia.

Leave a Reply