matka DC:hen

image

Aamulla tikkana ylös, suihkuun ja viimeiset puhtaat vaatteet päälle. Suunnitelmani oli siirtyä nopeasti Penn Stationin luo, syödä aamiaiseni jossain siinä lähellä ja sen jälkeen mennä takaisin juna-asemalle odottamaan. Aamiaispaikaksi tuli valittua joku paagelpiste, jossa kaikki työntekijät ja hyvä osa asiakkaista olivat italiaisia. Pekoni ja kananmuna pelastaa minkä tahansa paagelin 🙂
Juna-asemalla oli tarjolla ilmainen netti ja erilainen järjestely junaan pääsemiseen. Asemmalla on taulu, joka kertoo mikä on junam numero, koska se lähtee, mikä on päämäärä. Se ei kerro raidetietoja. Asemalla mennään istuskelemaan odotusalueelle, jossa kuuluu kuulutus 10-20 minuuttia ennen junan lähtöä millä raiteella se juna on, sitten liikutaan!  Junassa oli nopein netti mitä siihen mennessä minulla on ollut mahdollisuus käyttää. Onneksi olin käyttänyt 15 minuuttia asemalla kopioiden uutisartikkeleita offline tilaan luuriini.
D.C.ssä minua vastassa oli Jukka, vanha työkaverini.  Otimme Jukan kanssa ensimaistit National Mallista kävelemällä se lähes päästä päähän murhaavassa kuumuudessa. Ilalla suihkussa tuli todettua että näemmä aurinko oli meidän vasemmalla puolella, sillä sen puolen kaula hälyttää punaisena liiasta auringonvalosta. Sitä luulisi että minunkaltainen valkonaama kantaisi mukana aurinkorasvaa ja käyttäisi sitä, mutta yllättäen näin ei ole. National Mall:n alueelle pitää palata vielä kerran tai kaksi ja yksi tavoite on kiskasta kahvit valkoisen talon edessä nurmikolla. Tänään ja maanantaina se ei ole mahdollinen, tiistai tai keskiviikko…
D.C.ssä voi tutustua maisemiin joko omatoimisesti tai ohjatusti. Ohjatut osuudet vaikuttavat mielenkiintoisilta. Omaan silmään pisti Segway kierros, haluan käyttää moista vempainta, joten miksei samantein tutustuisi D.C:hen? Nähtyäni veneen autojen seassa liikenteessä, aloin pohtimaan josko noiden D.C:n esittelykierros olisi makeampi kuin Segwaylla tehty…
Jukka on ystävällisesti tarjoutunut majoittamaan minut täällä D.C:ssä, joten olen iltaisin kaaaukana D.C.n metelistä aidolla jenkkiasuinalueella. Nöyrimmät kiitokset tästä Jukalle. Täällä luonto on lähellä, jopa niinkin lähellä kuin ulkoikkunassa – puusammakot näemmä kiipeävät ikkunaan metsästämään valon houkuttelemia perhosia ja muita yön pikku lentäjiä. Jukalta saamani majoitus on parempi kuin New Yorkissa ollut hotellini. Huone on isompi ja tähän vierashuoneeseen kuuluu oma suihku ja vessa.
Ilta kuluikin kotikutoisen burgerin, oluen ja viskin voimin jutellen viskeistä 🙂

[Best_Wordpress_Gallery id=”44″ gal_title=”01.09.2013″]

2 comments

Try walking the Mall in the other direction next time, burn both sides evenly 😉 Also, sorry you won’t have your own shower here in Buffalo. You will receive a personal wake-up call, though. From a toddler.

I did both sides! I don’t know what I did wrong :). Love the shower, not sure about the toddler though. Have to see about that waking up thing…

Leave a Reply