Mitä sä oikein teet tuolla?!

TyöpisteOtsikon mukainen kysymys on ollut vuosia riesanani. Kysymys yleensä tulee esiin hieman sen jälkeen kun henkilö on nähnyt sen hetken pääkoneeni. (kuva vieressä).

“Sä varmaan pelaat paljon” “Koodaat”… Itseasiassa en juurikaan pelaa, pelaan lähes ainoastaan MökkiLAN:lla. WoT on ensimmäinen peli vuosiin, jota pelaan merkittäviä määriä LANien ulkopuolella. En myöskään koodaa mitään kieltä. Osaan skriptata Windowsin komentorivikielellä, VBscriptillä sekä Linuxin bashilla. Mitä hittoa sitten oikein teen tällä koneella? Olen aikaisemmin vastannut “Säädän, säädän asioita”. Se on aikalailla kenraalitason vastaus. Täysin oikein ja täysin hyödytön. Nyt kun olen miettinyt asiaa enemmän, voisin sanoa että ratkon ongelmia kuten joku ratkoo sanaristikoita tai sudokuja, minä ratkon ongelmia. Mitä ongelmia? Mitä päähän pälkähtää. Saan idean tehdä jotain ja sen jälkeen alan tekemään. Tärkeintä on tekeminen ja ongelmien ratkominen, jonkin lopputuloksen aikaan saaminen, ei sen hyödyllisyys tai “järjellisyys”. Järjellisyys on suhteellista.

Nyt olen saanut säätöalustani sille tasolle mistä olen vuosia unelmoinut. Nyt ajattelin Epin inspiroimana alkaa kertomaan maailmalle mitä minä säädän.  Pyrin kirjoittamaan näitä aina säätöpäivän päätteeksi ja välillä vähän pahan päivän varalle.

4 comments

Kattila on osa ravitsevaa lounasta, joka luonnollisesti nautitaan työpisteen ääressä.
Ja Lasse on oikeassa, tuoli ja roskista ei voi vaihtaa jos vaan suinkin asian voi välttää 😀

Leave a Reply